Töltött vargányagombafejek

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

Ennél szebb nászutas célpont kevés van: luxusélmény, de megfizethető úti cél Dubaj »

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg sajt
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • ízlés szerint majoránna
  • pirospaprika
  • őrölt köménymag
  • fehérbors
  • 1,5 kg vargánya (de lehet más is)
  • 3 db zsemle
  • 3 dl tejföl
  • 1 db sertésmájkrém
  • ízlés szerint só
  • 2 dl étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • kevés mustár
Recept idők

Elkészítés:

1,5 kg közepes vargányagomba fejeket megmosunk, a közepüket kikaparjuk, hogy kis mélyedéseket kapjunk. 1 nagyobb fej vöröshagymát megfonnyasztunk az olajon, pirospaprikával, fehérborssal, majoránnával, őrölt köménnyel ízesítjük, és hozzáadjuk a kikapart gombát, egy kisebb doboz sertésmájkrémet, 1 dl fehérbort és készre pároljuk. Amikor már megvan, a legvégén ízlésünk szerinti mennyiségű aprított petrezselyemzöldet is adunk hozzá. Közben langyos tejben megáztatunk 3 db száraz zsömlét, kinyomkodjuk a tejtől és a gombás- májkrémes raguhoz adjuk egy egész tojással együtt. Ezeket jól elkeverjük, és visszatöltjük a gombafejek mélyedéseibe. Tetejükre 3 dl tejfölből, egy egész tojásból, kevés mustárból öntetet készítünk és ebből minden gombafej tetejére teszünk, reszelt sajttal megszórjuk (lehet trappista vagy füstölt sajt), és sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Ha van időnk, a tejfölös krém helyett a tetejére sűrű besamelmártás is főzhetünk.

1
2
3
Ezt is szeretjük