Töltött karalábé

beauty and style
Top olvasott cikkek

Töltött karalábé

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 dkg margarin
  • 3 db karalábé
  • 15 dkg vargányagomba
  • 10 dkg gyors rizs
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl étolaj
  • 20 dkg darált hús (pulykamell, sertéscomb)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • kevés bors
Recept idők

Elkészítés:

A karalábékat megpucolom, kettévágom, a közepüket kivájom, és 5 percre sós vízben főzöm. Majd kiveszem a vízből, egy tepsibe teszem, amibe beleöntöm a maradék olajat és a vizet. A karalábékat megszórom grill fűszersóval.
Közben kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megpirítom, ráteszem az apróra vágott gombafejeket, majd a végén, mikor már majdnem puha, akkor a zöldségzöldjét is ráteszem.
A rizst, a darált húst, a gombás-zöldséges masszát, a tojást és a fűszereket összekeverem egy fakanállal.
Majd beletöltöm a karalábékba, a tetejére tejfölt és reszelt sajtot szórok, és kis margarinhalmokat teszek rá.
Sütőben kb.35-40 percig sütöm. Uborkasalátával tálalom.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük