Kakaós csiga
Kakaós csiga
Hozzávalók 12 személyre
- 50 dkg liszt
- 7 dkg puha vaj
- 1 tasak szárított élesztő
- 3 dl tej
- 1 tojás sárgája
- 4 ek. cukor
- 1 mokkáskanál só
Töltelék
- 30 ek. kristálycukor
- 5 evőkanál kakaópor
- 3 dl tej
- 5-5 dkg vaj
Elkészítés:
Én kenyérsütőgépben dagasztottam és kelesztettem, de lehet kézzel is természetesen.
A tészta alapanyagát összegyúrom, dagasztom, kelesztem. Majd egy hosszú, keskeny, kb. 25x50 cm méretű lappá kinyújtom.
Aztán az 5 dkg olvasztott vajjal megkenem a tésztát.
A cukrot elkeverem a kakaóporral, és egyenletesen a tésztára szórom, hogy betakarja. A megmaradt maradék cukros kakaót félreteszem.
Megpróbálom minél szorosabban feltekerni, csavarni, majd kb. 2 cm vastag szeletekre vágom fel.
A szeleteket a tepsibe fektetve még megszórom cukros-kakaóval.
175 fokon, előmelegített sütőben, kb. 30 percig sütöm.
Fontos!!! Kb. félidőben, amikor már kezd színt kapni (kb. 15 perc) , ki kell venni a sütőből hogy meglocsoljuk a forró tej-vaj keverékével, majd visszatolom sülni!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept