Kakaós csiga

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kakaós csiga

Hozzávalók 12 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 7 dkg puha vaj
  • 1 tasak szárított élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 tojás sárgája
  • 4 ek. cukor
  • 1 mokkáskanál só

Töltelék

  • 30 ek. kristálycukor
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 3 dl tej
  • 5-5 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Én kenyérsütőgépben dagasztottam és kelesztettem, de lehet kézzel is természetesen.
A tészta alapanyagát összegyúrom, dagasztom, kelesztem. Majd egy hosszú, keskeny, kb. 25x50 cm méretű lappá kinyújtom.
Aztán az 5 dkg olvasztott vajjal megkenem a tésztát.
A cukrot elkeverem a kakaóporral, és egyenletesen a tésztára szórom, hogy betakarja. A megmaradt maradék cukros kakaót félreteszem.
Megpróbálom minél szorosabban feltekerni, csavarni, majd kb. 2 cm vastag szeletekre vágom fel.
A szeleteket a tepsibe fektetve még megszórom cukros-kakaóval.
175 fokon, előmelegített sütőben, kb. 30 percig sütöm.

Fontos!!! Kb. félidőben, amikor már kezd színt kapni (kb. 15 perc) , ki kell venni a sütőből hogy meglocsoljuk a forró tej-vaj keverékével, majd visszatolom sülni!

Ezt is szeretjük