Halászlé

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg hal
  • 6-7 szelet ponty
  • kevés olaj
  • 4-5 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 szem burgonya
  • ízlés szerint só, fehér- és feketebors
  • pirospaprika
  • 2-3 halászlékocka
Recept idők

Elkészítés:

A halat megtisztítjuk. A hagymát apróra kockázzuk, mint a pörköltnél, a burgonyát is felkockázzuk.
Az olajat felmelegítjük, beletesszük a hagymát és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és egy kicsit pirítjuk.
Belerakjuk a halat (csak a passzírozásnak valót), és kicsit pároljuk, pirítjuk. Majd félrehúzzuk a tűzről és fűszerezzük (só, bors, pirospaprika).
Felöntjük vízzel, kicsivel többel, mint ami ellepi, és felforraljuk. Addig főzzük, míg szét nem fő, ugyanis át kell majd passzírozni.
Mikor puhára főtt, elzárjuk a gázt és átpasszírozzuk. Passzírozás előtt én egy burgonyanyomóval össze szoktam törni a halat.
Ezután fogunk egy szűrőt (én levesszűrőt használtam), és ebbe szedjük kis adagokban az összetört halat, majd egy kanál segítségével, amennyire csak tudjuk, átpasszírozzuk. Így szálkamentes lesz, és jó sűrűségű levest kapunk.
Passzírozás közben mindig adagoljuk egy kis levet a szűrőben levő halhoz, könnyebben megy a passzírozás.
Mikor készen vagyunk, akkor a levet visszatesszük a tűzre és felforraljuk. Mikor forr, hozzáadjuk a halászlékockákat, majd szétfőzzük.
Ezután megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk. Miután elég ízletes a levesünk, beletesszük a pontyszeleteket, és kb. 10 percig főzzük. Nem kell tovább, mert szétfő a hal.
Nem szabad kavarni sem már ilyenkor, vagy csak nagyon óvatosan, nehogy széttörjük a halszeletek.
Mikor megfőtt, elzárjuk a gázt és friss kenyérrel kínáljuk.

Ezt is szeretjük