Káposztás rúd

beauty and style
Top olvasott cikkek

Káposztás rúd

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • kevés ecet
  • kb.1 dl víz
  • 2 dkg szóróliszt

Töltelék

  • 50 dkg káposzta
  • őrölt bors
  • olaj
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A vaj nagyobbik részét kevés liszttel összegyúrjuk, a maradék lisztből, és vajból készítjük a második tésztát, ehhez egy kevés vizet teszünk, de ecettel tesszük a tésztát keményebbé. Cipót készítünk, és pihentetjük. A vajas tésztát fél óra múlva a lisztes tésztához burkoljuk, és 2 hajtogatást csinálunk, majd pihentetjük.
Töltelék: a káposztát lereszeljük, megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük. A kinyújtott tésztát téglalap alakúra vágjuk, majd nyomózsákba tesszük a tölteléket, a darabok széleit megkenjük tojással, és úgy hajtjuk be, hogy a szélek alulra kerüljenek. Így rúd alakú tésztát kapunk, kívülről tojással megkenjük, és 180 fokon sütjük.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük