Epres bomba

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Epres bomba

Hozzávalók 12 személyre

Csokitorta

  • 4 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 10 dkg 70%-os csoki
  • 1 ek. holland kakaópor
  • 10 ek. víz
  • rum vagy rumaroma
  • 1 tk. vaníliakivonat

Piskóta

  • 4 tojás
  • 4 ek. porcukor
  • 4 ek. liszt
  • 1 tk. sütőpor

Krém

  • 1 nagy doboz eperjoghurt
  • 20 dkg eper
  • 3 dl tejszín
  • 1-2 ek. cukor
  • 1 cs. lapzselatin (6 db)
  • 1/2 dl rum
  • 2-3 ek. eperlekvár
Recept idők

Elkészítés:

Csokitorta:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, mikor majdnem kész, hozzáadunk 5 ek. hideg vizet. A sárgákat a porcukorral és szintén 5 ek. vízzel jól kikeverjük. A lisztbe keverjük a sütőport, a kakaóport és a felvert fehérjével felváltva (3-4 adagban) a sárgákhoz adagoljuk. Végül belekeverjük a rummal ízesített, gőz fölött felolvasztott csokit. Kikent, lisztezett, kerek tortaformában, előmelegített, 180 fokos sütőben, 45 percig sütjük. (tűpróba).

Piskóta:

A fehérjét is és a sárgáját is 2-2-ek. cukorral felverjük ill. kikeverjük. Először a sárgáját keverjük a fehérjébe, majd a sütőporos lisztet. Ezt sütőpapírral bélelt gáztepsiben sütjük 15 percig. Ha tudjuk, kerekre formáljuk, ha nem, majd kerekre vágjuk sütés után.(Lehetne tortaformában is sütni, de akkor magasabb lesz a kelleténél.)

Krém:

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, a tejszínt a porcukorral felverjük. A joghurtot összeturmixoljuk 15 dkg eperrel, a szebb szemeket félretesszük a díszítéshez. A rumot megmelegítjük és a megpuhult zselatinokat feloldjuk benne. Vékony sugárban, állandó keverés mellett a turmixhoz adjuk. Belekeverjük a tejszínt is.

Összeállítás:

A csokitortát még melegen keresztben kettévágjuk, a közepét vékonyan megkenjük lekvárral. A piskótát kerekre igazítjuk, 8 cikkre vágjuk. Egy félgömb alakú tálat folpackkal kibélelünk, a cikkeket - kisebb távolságra egymástól - belerakosgatjuk. Beleöntjük a krémet, a csokitortával befedjük. (Nem baj, ha túllóg a tálon.) Dermedésig hűtőbe tesszük. Legjobb egy éjszakára. Fedjük be fóliával, hogy ne száradjon ki. Fogyasztás előtt tálcára borítjuk, díszítjük.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük