Epres bomba

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

A 35 éves modellt tinilánynak néznénk smink nélkül – Miranda Kerren nem fog az idő »

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Epres bomba

Hozzávalók 12 személyre:

Csokitorta

  • 4 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 10 dkg 70%-os csoki
  • 1 ek. holland kakaópor
  • 10 ek. víz
  • rum vagy rumaroma
  • 1 tk. vaníliakivonat

Piskóta

  • 4 tojás
  • 4 ek. porcukor
  • 4 ek. liszt
  • 1 tk. sütőpor

Krém

  • 1 nagy doboz eperjoghurt
  • 20 dkg eper
  • 3 dl tejszín
  • 1-2 ek. cukor
  • 1 cs. lapzselatin (6 db)
  • 1/2 dl rum
  • 2-3 ek. eperlekvár
Recept idők

Elkészítés:

Csokitorta:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, mikor majdnem kész, hozzáadunk 5 ek. hideg vizet. A sárgákat a porcukorral és szintén 5 ek. vízzel jól kikeverjük. A lisztbe keverjük a sütőport, a kakaóport és a felvert fehérjével felváltva (3-4 adagban) a sárgákhoz adagoljuk. Végül belekeverjük a rummal ízesített, gőz fölött felolvasztott csokit. Kikent, lisztezett, kerek tortaformában, előmelegített, 180 fokos sütőben, 45 percig sütjük. (tűpróba).

Piskóta:

A fehérjét is és a sárgáját is 2-2-ek. cukorral felverjük ill. kikeverjük. Először a sárgáját keverjük a fehérjébe, majd a sütőporos lisztet. Ezt sütőpapírral bélelt gáztepsiben sütjük 15 percig. Ha tudjuk, kerekre formáljuk, ha nem, majd kerekre vágjuk sütés után.(Lehetne tortaformában is sütni, de akkor magasabb lesz a kelleténél.)

Krém:

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, a tejszínt a porcukorral felverjük. A joghurtot összeturmixoljuk 15 dkg eperrel, a szebb szemeket félretesszük a díszítéshez. A rumot megmelegítjük és a megpuhult zselatinokat feloldjuk benne. Vékony sugárban, állandó keverés mellett a turmixhoz adjuk. Belekeverjük a tejszínt is.

Összeállítás:

A csokitortát még melegen keresztben kettévágjuk, a közepét vékonyan megkenjük lekvárral. A piskótát kerekre igazítjuk, 8 cikkre vágjuk. Egy félgömb alakú tálat folpackkal kibélelünk, a cikkeket - kisebb távolságra egymástól - belerakosgatjuk. Beleöntjük a krémet, a csokitortával befedjük. (Nem baj, ha túllóg a tálon.) Dermedésig hűtőbe tesszük. Legjobb egy éjszakára. Fedjük be fóliával, hogy ne száradjon ki. Fogyasztás előtt tálcára borítjuk, díszítjük.

Ezt is szeretjük