Lazaccal, vajbabbal töltött csigák

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

Lórúgás az anyagcserének: frissítő mentaturmix ínyenceknek »

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Lazaccal, vajbabbal töltött csigák

Hozzávalók 2 személyre:

  • 12 db csigatészta (lumaconi)
  • 2 dkg vaj
  • 1,5-2 evőkanál liszt
  • 2-3 dl langyos tej
  • csipet só
  • 15 dkg vajbab
  • 10 dkg lazac
  • 3 evőkanál száraz fehérbor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db cukkini
  • 2-3 evőkanál olívaolaj a sütéshez
  • kenyérmorzsa vagy parmezán
  • szárított paradicsom vagy belőle készült pesto
Recept idők

Elkészítés:

Előkészület

A lazacot alufóliára helyezzük, meglocsoljuk az olajjal és a borral, illetve sózzuk. Kb. 10-15 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük.

Elkészítés

A csigatésztát a dobozában szereplő utasítás szerint megfőzzük sós vízben (kb. 13 perc alatt). A vajbabot sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.
A vajból, a lisztből és a tejből besamelt készítünk (olvasztott vajban megpirítjuk a lisztet és felöntjük a tejjel), sózzuk ízlés szerint. Beletesszük a camembert sajtot, a vajbabot és a összevágott lazacot. Tovább ízesítjük, ha szükséges. A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, és egy serpenyőben, olajban megsütjük. Végül a csigákat megtöltjük a lazacos-vajbabos töltelékkel, mellé helyezzük a cukkinit. Megszórjuk a kenyérmorzsával és paradicsomos pestóval díszítjük.

Ezt is szeretjük