Lazaccal, vajbabbal töltött csigák

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lazaccal, vajbabbal töltött csigák

Hozzávalók 2 személyre

  • 12 db csigatészta (lumaconi)
  • 2 dkg vaj
  • 1,5-2 evőkanál liszt
  • 2-3 dl langyos tej
  • csipet só
  • 15 dkg vajbab
  • 10 dkg lazac
  • 3 evőkanál száraz fehérbor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db cukkini
  • 2-3 evőkanál olívaolaj a sütéshez
  • kenyérmorzsa vagy parmezán
  • szárított paradicsom vagy belőle készült pesto
Recept idők

Elkészítés:

Előkészület

A lazacot alufóliára helyezzük, meglocsoljuk az olajjal és a borral, illetve sózzuk. Kb. 10-15 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük.

Elkészítés

A csigatésztát a dobozában szereplő utasítás szerint megfőzzük sós vízben (kb. 13 perc alatt). A vajbabot sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.
A vajból, a lisztből és a tejből besamelt készítünk (olvasztott vajban megpirítjuk a lisztet és felöntjük a tejjel), sózzuk ízlés szerint. Beletesszük a camembert sajtot, a vajbabot és a összevágott lazacot. Tovább ízesítjük, ha szükséges. A cukkinit vékony szeletekre vágjuk, és egy serpenyőben, olajban megsütjük. Végül a csigákat megtöltjük a lazacos-vajbabos töltelékkel, mellé helyezzük a cukkinit. Megszórjuk a kenyérmorzsával és paradicsomos pestóval díszítjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük