Virslis kelbimbófelfújt
Virslis kelbimbófelfújt
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg virsli
- fél dl olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 4 evőkanál lecsó
- só
- őrölt bors
- 2 evőkanál liszt
- tejföl
A körethez
- 4 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 2,5 dl tejből főzött sűrű besamel
- 3 db tojás
- só
- őrölt bors
- 1 csokor petrezselyem
- 40 dkg főtt kelbimbó
- vaj
- liszt a formák kikenéséhez
Elkészítés:
A forró olívaolajon megpirítjuk az aprított vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a felkarikázott virslit, a lecsót, és félig felöntjük vízzel. Ha felforr, sózzuk, borsozzuk, és közepes tűzön megpároljuk - a lisztből, a tejfölből kevés vízzel készített habarással besűrítjük. A besamelt elkeverjük a tojássárgákkal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az aprított petrezselymet, a darabokra vágott kelbimbót, és a kemény tojásfehérjehabbal lazítjuk. A masszát vajazott, lisztezett formákba kanalazzuk, és 180 fokon pirosra sütjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept