Virslis kelbimbófelfújt

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Virslis kelbimbófelfújt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg virsli
  • fél dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 4 evőkanál lecsó
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál liszt
  • tejföl

A körethez

  • 4 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2,5 dl tejből főzött sűrű besamel
  • 3 db tojás
  • őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 40 dkg főtt kelbimbó
  • vaj
  • liszt a formák kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A forró olívaolajon megpirítjuk az aprított vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a felkarikázott virslit, a lecsót, és félig felöntjük vízzel. Ha felforr, sózzuk, borsozzuk, és közepes tűzön megpároljuk - a lisztből, a tejfölből kevés vízzel készített habarással besűrítjük. A besamelt elkeverjük a tojássárgákkal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az aprított petrezselymet, a darabokra vágott kelbimbót, és a kemény tojásfehérjehabbal lazítjuk. A masszát vajazott, lisztezett formákba kanalazzuk, és 180 fokon pirosra sütjük.

Ezt is szeretjük