Virslis kelbimbófelfújt

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Ezt soha ne tedd a bőröddel: korábban fogsz ráncosodni, ha így bánsz vele »

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg virsli
  • fél dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 4 evőkanál lecsó
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál liszt
  • tejföl

A körethez

  • 4 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2,5 dl tejből főzött sűrű besamel
  • 3 db tojás
  • őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 40 dkg főtt kelbimbó
  • vaj
  • liszt a formák kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A forró olívaolajon megpirítjuk az aprított vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a felkarikázott virslit, a lecsót, és félig felöntjük vízzel. Ha felforr, sózzuk, borsozzuk, és közepes tűzön megpároljuk - a lisztből, a tejfölből kevés vízzel készített habarással besűrítjük. A besamelt elkeverjük a tojássárgákkal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az aprított petrezselymet, a darabokra vágott kelbimbót, és a kemény tojásfehérjehabbal lazítjuk. A masszát vajazott, lisztezett formákba kanalazzuk, és 180 fokon pirosra sütjük.

Ezt is szeretjük