Csíkos sütemény

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csíkos sütemény

Hozzávalók 12 személyre

1. tésztalap

  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 5 ek. liszt
  • 5 ek. cukor
  • 5 ek. darált mák

2. tésztalap

  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 5 ek. liszt
  • 5 ek. cukor
  • 5 ek. darált dió

3. tésztalap

  • 1,5 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 5 ek. liszt
  • 5 ek. cukor
  • 5 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 2-3 ek. tej

Krém

  • 1 l tej
  • 8-9 ek. búzadara
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

Az első tésztalaphoz való hozzávalókat kimérjük, egy tálban összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsiben szépen elkenjük (30x30 tepsiben). Előmelegített sütőben, közepes lánggal megsütjük. Pár percet várunk, és enyhén lisztezett deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és hűlni hagyjuk.

Ugyanígy elkészítjük a diós, majd a kakaós lapot, melyeket szintén enyhén lisztezett gyúrólapon hagyjuk hűlni, miután lehúztuk róluk a sütőpapírt.

Krém:

A tejet egy lábasban felforraljuk, a darát folyamatos keveréssel belekeverjük, és 3-4 percig kis lángon főzzük. Ezután a tűzről lehúzzuk, majd szorosan lefedve, még 5 percig duzzadni hagyjuk a darát. Az átlagosnál sűrűbb tejbegríz lesz belőle, amit hideg vízbe állítva kihűtünk. Amíg hűl a margarin, a kétféle cukorral habosra keverjük, és a kihűlt tejbegrízhez adjuk.

Összeállítás:

A három tésztalapot a krémmel megkenve egymásra rétegezzük (a kakaós lap kerül középre). A krémmel úgy kell gazdálkodni, hogy a tetejére és az oldalára is jusson belőle. Miután megkentük a tetejét, reszelt csokoládéval díszítjük. Egy kicsit pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük