Csíkos sütemény

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csíkos sütemény

Hozzávalók 12 személyre:

1. tésztalap

  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 5 ek. liszt
  • 5 ek. cukor
  • 5 ek. darált mák

2. tésztalap

  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 5 ek. liszt
  • 5 ek. cukor
  • 5 ek. darált dió

3. tésztalap

  • 1,5 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 5 ek. liszt
  • 5 ek. cukor
  • 5 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 2-3 ek. tej

Krém

  • 1 l tej
  • 8-9 ek. búzadara
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

Az első tésztalaphoz való hozzávalókat kimérjük, egy tálban összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsiben szépen elkenjük (30x30 tepsiben). Előmelegített sütőben, közepes lánggal megsütjük. Pár percet várunk, és enyhén lisztezett deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és hűlni hagyjuk.

Ugyanígy elkészítjük a diós, majd a kakaós lapot, melyeket szintén enyhén lisztezett gyúrólapon hagyjuk hűlni, miután lehúztuk róluk a sütőpapírt.

Krém:

A tejet egy lábasban felforraljuk, a darát folyamatos keveréssel belekeverjük, és 3-4 percig kis lángon főzzük. Ezután a tűzről lehúzzuk, majd szorosan lefedve, még 5 percig duzzadni hagyjuk a darát. Az átlagosnál sűrűbb tejbegríz lesz belőle, amit hideg vízbe állítva kihűtünk. Amíg hűl a margarin, a kétféle cukorral habosra keverjük, és a kihűlt tejbegrízhez adjuk.

Összeállítás:

A három tésztalapot a krémmel megkenve egymásra rétegezzük (a kakaós lap kerül középre). A krémmel úgy kell gazdálkodni, hogy a tetejére és az oldalára is jusson belőle. Miután megkentük a tetejét, reszelt csokoládéval díszítjük. Egy kicsit pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Ezt is szeretjük