Túrós tekercs

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Túrós tekercs

Hozzávalók 6 személyre:

Piskóta

  • 6 tojás
  • 6 ek. liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 5 ek. porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 dkg holland kakaópor

Túrókrém

  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek. porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 cs. zselatin fix

Máz

  • 1 ek. friss citromlé
  • kb. 15 dkg porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét 3 ek. cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját 2 ek. cukorral, és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A fehérjébe vegyítjük a sárgáját, majd beleszitáljuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Lyukas fakanállal gyengéden simára dolgozzuk. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, előmelegített, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Még melegen nedves konyharuhára borítjuk, feltekerjük. Mikor kihűlt, megtöltjük.
A krémhez a túrót a joghurttal, a cukorral, a citromhéjjal robotgéppel simára keverjük. Beleöntjük a zselatin fixet, azzal is tovább keverjük 1-2 percig. A felvert tejszínt már fakanállal keverjük hozzá. Mielőtt rákennénk a kitekert piskótára, a piskótát vékonyan megkenjük valamilyen pikáns lekvárral (ribizli, málna).
A tetejét cukormázzal vonjuk be, díszíthetjük még gyümölccsel, marcipánból mintázott virágokkal, stb. A mázhoz a citromlét összekeverjük annyi cukorral, hogy kenhető, de ne folyós legyen. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

Ezt is szeretjük