Diómorzsás lazac

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet lazacfilé
  • 8 dkg vaj
  • 40 dkg vajbab
  • 10 dkg camembert
  • 4 ek dióolaj
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 6 ek kenyérmorzsa
  • 3 ek dió
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A lazacot megmossuk, megszárítjuk. Egy serpenyőben 4 dkg vajat és 1 evőkanál napraforgó olajat hevítünk. Beletesszük a serpenyőbe a lazacot, 2-3 percig sütjük az egyik oldalát és 2-3 percig a másikat (hogy kifehéredjen a hús, de nem szabad túlsütni). Sütés közben sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Egy sütőtálra helyezzük, és hagyjuk pihenni.

A morzsához 4 dkg vajat és 4 evőkanál dióolajat hevítünk egy serpenyőben, majd beletesszük a morzsát és kissé átpirítjuk. Hozzáadjuk az előzőleg megpirított és finomra tört diót, sózzuk ízlés szerint. Akkor jó, ha fakanállal megnyomva összeáll. Ha nem áll össze, adjunk egy kis vajat hozzá, ha túl vajas, akkor még egy kis morzsát. Amikor már kissé kihűlt a morzsa, a lazacszeletre helyezzük, és óvatosan rányomkodjuk. Grill (vagy 220 fok) fokozaton 5-7 percig sütőbe tesszük a lazacot.

A vajbabot forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrve egy botmixer segítségével pürésítjük. Amíg még meleg, adunk hozzá camembert sajtot és a tejszínt. Tovább pürésítjük, hogy krémes állagú legyen. (A tejszínt óvatosan adagoljuk, nehogy túl híg legyen a pürénk.)

Végül a lazacszelettel tálaljuk a pürét, petrezselyemlevéllel díszítjük.

Ezt is szeretjük