Diómorzsás lazac

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Diómorzsás lazac

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet lazacfilé
  • 8 dkg vaj
  • 40 dkg vajbab
  • 10 dkg camembert
  • 4 ek dióolaj
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 6 ek kenyérmorzsa
  • 3 ek dió
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A lazacot megmossuk, megszárítjuk. Egy serpenyőben 4 dkg vajat és 1 evőkanál napraforgó olajat hevítünk. Beletesszük a serpenyőbe a lazacot, 2-3 percig sütjük az egyik oldalát és 2-3 percig a másikat (hogy kifehéredjen a hús, de nem szabad túlsütni). Sütés közben sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Egy sütőtálra helyezzük, és hagyjuk pihenni.

A morzsához 4 dkg vajat és 4 evőkanál dióolajat hevítünk egy serpenyőben, majd beletesszük a morzsát és kissé átpirítjuk. Hozzáadjuk az előzőleg megpirított és finomra tört diót, sózzuk ízlés szerint. Akkor jó, ha fakanállal megnyomva összeáll. Ha nem áll össze, adjunk egy kis vajat hozzá, ha túl vajas, akkor még egy kis morzsát. Amikor már kissé kihűlt a morzsa, a lazacszeletre helyezzük, és óvatosan rányomkodjuk. Grill (vagy 220 fok) fokozaton 5-7 percig sütőbe tesszük a lazacot.

A vajbabot forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrve egy botmixer segítségével pürésítjük. Amíg még meleg, adunk hozzá camembert sajtot és a tejszínt. Tovább pürésítjük, hogy krémes állagú legyen. (A tejszínt óvatosan adagoljuk, nehogy túl híg legyen a pürénk.)

Végül a lazacszelettel tálaljuk a pürét, petrezselyemlevéllel díszítjük.

Ezt is szeretjük