Diómorzsás lazac

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Michael Jackson 20 éves lánya smink nélkül még gyönyörűbb: megmutatta vagány stílusát »

Fürdőruhát vásárolsz? 3 alapszabály, amit tarts be, alkattól függetlenül »

Szőke lett, és eltűnt a hosszú copfja: Ariana Grande nagyon más így »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet lazacfilé
  • 8 dkg vaj
  • 40 dkg vajbab
  • 10 dkg camembert
  • 4 ek dióolaj
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 6 ek kenyérmorzsa
  • 3 ek dió
  • 2 dl tejszín
  • só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A lazacot megmossuk, megszárítjuk. Egy serpenyőben 4 dkg vajat és 1 evőkanál napraforgó olajat hevítünk. Beletesszük a serpenyőbe a lazacot, 2-3 percig sütjük az egyik oldalát és 2-3 percig a másikat (hogy kifehéredjen a hús, de nem szabad túlsütni). Sütés közben sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Egy sütőtálra helyezzük, és hagyjuk pihenni.

A morzsához 4 dkg vajat és 4 evőkanál dióolajat hevítünk egy serpenyőben, majd beletesszük a morzsát és kissé átpirítjuk. Hozzáadjuk az előzőleg megpirított és finomra tört diót, sózzuk ízlés szerint. Akkor jó, ha fakanállal megnyomva összeáll. Ha nem áll össze, adjunk egy kis vajat hozzá, ha túl vajas, akkor még egy kis morzsát. Amikor már kissé kihűlt a morzsa, a lazacszeletre helyezzük, és óvatosan rányomkodjuk. Grill (vagy 220 fok) fokozaton 5-7 percig sütőbe tesszük a lazacot.

A vajbabot forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrve egy botmixer segítségével pürésítjük. Amíg még meleg, adunk hozzá camembert sajtot és a tejszínt. Tovább pürésítjük, hogy krémes állagú legyen. (A tejszínt óvatosan adagoljuk, nehogy túl híg legyen a pürénk.)

Végül a lazacszelettel tálaljuk a pürét, petrezselyemlevéllel díszítjük.

Ezt is szeretjük