Levendulás-mézes kacsamell
Levendulás-mézes kacsamell
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db kacsamell (300 gramm)
- só
- 1 tk. levendulavirág (szárított)
- 1 dl akácméz
- 500 gramm spárga
- citrom
- 1 mokkáskanál só
- 0,5 olíva olaj
- 2 dl balzsamecet
- 2 ek. házi eperszörp
- 200 gramm eper
Elkészítés:
1. A kacsamellet megformázom, bőrét beirdalom, sózom, hűtőbe teszem egy éjszakára. Másnap egy magas falú, forró serpenyőben a szobahőmérsékletre hűlt kacsamellet a bőrével lefele téve megpirítom. A bőrös oldalát 5-6 percit pirítom, a másikat 3-4 percig. Ezután 80 fokra előmelegített sütőbe teszem és további 10 percet sütöm.
2. A mézet egy serpenyőbe teszem, addig hevítem, míg aranybarna lesz, ezután hozzáadom a levendulavirágot, megkenem a kacsamellet, további 5 percet sütöm a sütőben.
3. A spárgához kevés vizet öntök egy edénybe, adok hozzá sót és pár csepp citromlevet. Amikor a víz forr, belehelyezem az előzőleg megtisztított spárgát. Kb. 6 perc után kiveszem a spárgát, és jéghideg vízbe teszem. Egy serpenyőbe citromos olívaolajat hevítek és abban megfuttatom a spárgát.
4 A balzsamecet-redukcióhoz a balzsamecetet egy serpenyőbe öntöm és hozzáadom az eperszörpöt, lassú tűzön addig forralom, míg be nem sűrűsödik. Az epret felszeletelem.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept