Levendulás-mézes kacsamell

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Levendulás-mézes kacsamell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db kacsamell (300 gramm)
  • 1 tk. levendulavirág (szárított)
  • 1 dl akácméz
  • 500 gramm spárga
  • citrom
  • 1 mokkáskanál só
  • 0,5 olíva olaj
  • 2 dl balzsamecet
  • 2 ek. házi eperszörp
  • 200 gramm eper
Recept idők

Elkészítés:

1. A kacsamellet megformázom, bőrét beirdalom, sózom, hűtőbe teszem egy éjszakára. Másnap egy magas falú, forró serpenyőben a szobahőmérsékletre hűlt kacsamellet a bőrével lefele téve megpirítom. A bőrös oldalát 5-6 percit pirítom, a másikat 3-4 percig. Ezután 80 fokra előmelegített sütőbe teszem és további 10 percet sütöm.

2. A mézet egy serpenyőbe teszem, addig hevítem, míg aranybarna lesz, ezután hozzáadom a levendulavirágot, megkenem a kacsamellet, további 5 percet sütöm a sütőben.

3. A spárgához kevés vizet öntök egy edénybe, adok hozzá sót és pár csepp citromlevet. Amikor a víz forr, belehelyezem az előzőleg megtisztított spárgát. Kb. 6 perc után kiveszem a spárgát, és jéghideg vízbe teszem. Egy serpenyőbe citromos olívaolajat hevítek és abban megfuttatom a spárgát.

4 A balzsamecet-redukcióhoz a balzsamecetet egy serpenyőbe öntöm és hozzáadom az eperszörpöt, lassú tűzön addig forralom, míg be nem sűrűsödik. Az epret felszeletelem.

Ezt is szeretjük