Levendulás-mézes kacsamell

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Levendulás-mézes kacsamell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db kacsamell (300 gramm)
  • 1 tk. levendulavirág (szárított)
  • 1 dl akácméz
  • 500 gramm spárga
  • citrom
  • 1 mokkáskanál só
  • 0,5 olíva olaj
  • 2 dl balzsamecet
  • 2 ek. házi eperszörp
  • 200 gramm eper
Recept idők

Elkészítés:

1. A kacsamellet megformázom, bőrét beirdalom, sózom, hűtőbe teszem egy éjszakára. Másnap egy magas falú, forró serpenyőben a szobahőmérsékletre hűlt kacsamellet a bőrével lefele téve megpirítom. A bőrös oldalát 5-6 percit pirítom, a másikat 3-4 percig. Ezután 80 fokra előmelegített sütőbe teszem és további 10 percet sütöm.

2. A mézet egy serpenyőbe teszem, addig hevítem, míg aranybarna lesz, ezután hozzáadom a levendulavirágot, megkenem a kacsamellet, további 5 percet sütöm a sütőben.

3. A spárgához kevés vizet öntök egy edénybe, adok hozzá sót és pár csepp citromlevet. Amikor a víz forr, belehelyezem az előzőleg megtisztított spárgát. Kb. 6 perc után kiveszem a spárgát, és jéghideg vízbe teszem. Egy serpenyőbe citromos olívaolajat hevítek és abban megfuttatom a spárgát.

4 A balzsamecet-redukcióhoz a balzsamecetet egy serpenyőbe öntöm és hozzáadom az eperszörpöt, lassú tűzön addig forralom, míg be nem sűrűsödik. Az epret felszeletelem.

Ezt is szeretjük