Cukkiniben tálalt nyúlragu

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

A raguhoz

  • 50 dkg nyúlcomb (kifilézve)
  • 1 db sárgarépa
  • 7-8 db közepes csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl minőségi száraz fehérbor
  • zöldségalaplé
  • 1 lapos teáskanál szárított kakukkfű
  • só, frissen őrölt feketebors ízlés szerint
  • olaj a sütéshez

A tócsnihoz

  • 2 közepes céklagumó
  • 1 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • 0,5 dl olaj
  • só, bors
  • 3 db cukkini
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A raguhoz először kifilézzük a nyúlcombot, és kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra szeleteljük. A zöldségeket megpucoljuk és felszeleteljük. Egy serpenyőben/edényben, kevés olajon és nagy lángon megpirítjuk a húst. Ezután hozzáadjuk a hagymát, és ha már üvegesre sült, hozzáadjuk a sárgarépát, a fokhagymát, a gombát és sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Kb. 10 perc után felöntjük a borral és az alaplével (3/4-ig lepje el a húst), megszórjuk kakukkfűvel és addig főzzük lefedve, míg puha nem lesz a hús. A folyadékot pótoljuk, ha szükséges. Miután megpuhult a hús, fedő nélkül forraljuk tovább a ragut, és amikor elforrt a folyadék nagy része, hozzáadjuk a tejszínt és még egyszer összeforraljuk.

A cukkinit előkészítjük és vékony hosszanti szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és megsütjük a cukkiniszeleteket.

A tócsnihoz először megsütjük a céklát úgy, hogy alufóliába csomagoljuk és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ezután megpucoljuk, lereszeljük nagy lyukú reszelőn, hozzáadjuk a tojást, illetve annyi zsemlemorzsát, hogy formázható állagú legyen a tócsni. 1 púpos teáskanálnyi mennyiségű céklából golyót formázunk, kezünkkel szétlapítjuk és forró serpenyőben, kevés olajon megsütjük.

Végül a kerámia muffinsütő tálakba elhelyezzük a cukkiniszeleteket, megtöltjük a raguval, és 180 fokos sütőben 5 percig sütjük. Utána állni hagyjuk egy kicsit, majd óvatosan kiborítjuk egy tányérra. Melléhelyezzük a tócsnit és tejföllel díszítjük.

1
2
Ezt is szeretjük