Csokoládés-rózsaborsos libamáj
Csokoládés-rózsaborsos libamáj
Hozzávalók 2 személyre
- 1 db libamáj
- 0,5 liter tej (vagy annyi, hogy ellepje)
- só, bors
Csokis mártáshoz
- 3 dkg jó minőségű étcsokoládé (minimum 80%-os)
- 12-14 szem rózsabors
- 1-2 evőkanál tejszín
- (só)
Elkészítés:
A libamájat megtisztítjuk, és egy tálba helyezzük. Annyi tejjel felöntjük, hogy ellepje. Egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben. Másnap kivesszük a hűtőből, leitatjuk róla a tejet és felszeleteljük (1-1,5 cm-es szeletekre). Forró teflonos serpenyőbe tesszük a szeleteket, és pár perc alatt kisütjük a májat. Nem szabad túlsütni, ha biztosra akarunk menni, egy fogpiszkálót szúrjunk bele, és ha még jön ki vér, akkor még sütni kell. Amikor elkészült, levesszük a tűzről és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, (kevés sót teszünk bele).
A tálaláshoz: egy konyhai ecset segítségével tetszőleges formában rákenjük a mártást a tányérra, ízlésesen elrendezzük a rózsabors szemeket és végül a kisült libamáj szeletet is mellé helyezzük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept