Csokoládés-rózsaborsos libamáj

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Csokoládés-rózsaborsos libamáj

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 db libamáj
  • 0,5 liter tej (vagy annyi, hogy ellepje)
  • só, bors

Csokis mártáshoz

  • 3 dkg jó minőségű étcsokoládé (minimum 80%-os)
  • 12-14 szem rózsabors
  • 1-2 evőkanál tejszín
  • (só)
Recept idők

Elkészítés:

A libamájat megtisztítjuk, és egy tálba helyezzük. Annyi tejjel felöntjük, hogy ellepje. Egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben. Másnap kivesszük a hűtőből, leitatjuk róla a tejet és felszeleteljük (1-1,5 cm-es szeletekre). Forró teflonos serpenyőbe tesszük a szeleteket, és pár perc alatt kisütjük a májat. Nem szabad túlsütni, ha biztosra akarunk menni, egy fogpiszkálót szúrjunk bele, és ha még jön ki vér, akkor még sütni kell. Amikor elkészült, levesszük a tűzről és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, (kevés sót teszünk bele).

A tálaláshoz: egy konyhai ecset segítségével tetszőleges formában rákenjük a mártást a tányérra, ízlésesen elrendezzük a rózsabors szemeket és végül a kisült libamáj szeletet is mellé helyezzük.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük