Kuszkusszal töltött padlizsán

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kuszkusszal töltött padlizsán

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db padlizsán
  • olaj a sütéshez
  • 1/2 bögre kuszkusz
  • 1/2 bögre víz
  • 1 teáskanál só
  • csipet sáfrány
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/4 citrom leve
  • 1/2 piros kaliforniai paprika

A pirított fűszerekhez

  • ízlés szerint köménymag és koriandermag
  • pár szem fekete bors
  • 2-3 teáskanál szárított paradicsom pesto
  • 2-3 teáskanál koriander pesto
  • (díszítéshez koriander, földimogyoró és citrom)
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt előkészítjük, majd hosszanti irányban vékony szeleteket vágunk. A szelteket megsózzuk és állni hagyjuk, majd leitatjuk róluk a nedvességet és egy serpenyőben, kevés olajon megsütjük/grillezzük. A szuflétálkákat kibéleljük a padlizsánszeletekkel.
A köménymagot, az egész feketeborsot és a koriandermagot forró serpenyőbe tesszük, és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk (óvatosan, mert gyorsan meg tud égni). Ezután egy mozsárban összetörjük.
1/2 bögre vízbe sót, kurkumát és sáfrányt teszünk, felforraljuk, majd hozzáadjuk a kuszkuszt és az olajat. Lefedve állni hagyjuk 15 percet, villával fellazítjuk, majd ízesítjük citromlével, apróra vágott hagymával, fokhagymával, paprikával és a pirított fűszerekkel. Mindenféleképpen érdemes megkóstolni a kuszkuszt, esetleg utánaízesíteni, hogy intenzív íze legyen, mivel a padlizsán nincs fűszerezve. Ezután, ezzel töltjük meg a szuflétálakat és a kilógó padlizsán szeleteket visszahajtjuk a kuszkusz tetejére.
Előmelegített sütőben 5-10 percig sütjük, 180 fokon.

Tálaláskor a padlizsánt kiborítjuk egy tányérra, teszünk mellé 1-1 kanállal a kétféle pestóból , majd díszítjük az ételt citrommal, földimogyoróval és friss korianderzölddel.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük