Kuszkusszal töltött padlizsán

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kuszkusszal töltött padlizsán

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 db padlizsán
  • olaj a sütéshez
  • 1/2 bögre kuszkusz
  • 1/2 bögre víz
  • 1 teáskanál só
  • csipet sáfrány
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/4 citrom leve
  • 1/2 piros kaliforniai paprika

A pirított fűszerekhez

  • ízlés szerint köménymag és koriandermag
  • pár szem fekete bors
  • 2-3 teáskanál szárított paradicsom pesto
  • 2-3 teáskanál koriander pesto
  • (díszítéshez koriander, földimogyoró és citrom)
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt előkészítjük, majd hosszanti irányban vékony szeleteket vágunk. A szelteket megsózzuk és állni hagyjuk, majd leitatjuk róluk a nedvességet és egy serpenyőben, kevés olajon megsütjük/grillezzük. A szuflétálkákat kibéleljük a padlizsánszeletekkel.
A köménymagot, az egész feketeborsot és a koriandermagot forró serpenyőbe tesszük, és folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk (óvatosan, mert gyorsan meg tud égni). Ezután egy mozsárban összetörjük.
1/2 bögre vízbe sót, kurkumát és sáfrányt teszünk, felforraljuk, majd hozzáadjuk a kuszkuszt és az olajat. Lefedve állni hagyjuk 15 percet, villával fellazítjuk, majd ízesítjük citromlével, apróra vágott hagymával, fokhagymával, paprikával és a pirított fűszerekkel. Mindenféleképpen érdemes megkóstolni a kuszkuszt, esetleg utánaízesíteni, hogy intenzív íze legyen, mivel a padlizsán nincs fűszerezve. Ezután, ezzel töltjük meg a szuflétálakat és a kilógó padlizsán szeleteket visszahajtjuk a kuszkusz tetejére.
Előmelegített sütőben 5-10 percig sütjük, 180 fokon.

Tálaláskor a padlizsánt kiborítjuk egy tányérra, teszünk mellé 1-1 kanállal a kétféle pestóból , majd díszítjük az ételt citrommal, földimogyoróval és friss korianderzölddel.

Ezt is szeretjük