Borzaska

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Borzaska

Hozzávalók 12 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl tejföl
  • 1 kávéskanál só

Krém

  • fél liter tej
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Összegyúrás után 1 órát pihentetjük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, pogácsát szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük, sütjük.

A krém hozzávalóit kikeverjük simára, és sűrűre főzzük.
A tűzről levesszük, és tovább keverjük, teszünk bele 8-10 dkg margarint.
A krémet 2 pogácsa közé kenjük úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük, és reszelt sajtban megforgatjuk, körbe az oldalát. Nagyon kiadós, finom.
Amikor a pogácsa szép magasra feljön, akkor vágjuk ketté, mert nagy falat lesz, ha kettő egészet ragasztunk össze.

Ezt is szeretjük