Borzaska
Borzaska
Hozzávalók 12 személyre
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- 3 dl tejföl
- 1 kávéskanál só
Krém
- fél liter tej
- 8 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
Elkészítés:
Összegyúrás után 1 órát pihentetjük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, pogácsát szaggatunk belőle. Tojássárgájával megkenjük, sütjük.
A krém hozzávalóit kikeverjük simára, és sűrűre főzzük.
A tűzről levesszük, és tovább keverjük, teszünk bele 8-10 dkg margarint.
A krémet 2 pogácsa közé kenjük úgy, hogy kicsit ki is folyjon közülük, és reszelt sajtban megforgatjuk, körbe az oldalát. Nagyon kiadós, finom.
Amikor a pogácsa szép magasra feljön, akkor vágjuk ketté, mert nagy falat lesz, ha kettő egészet ragasztunk össze.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept