Mézes kuglóf

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mézes kuglóf

Hozzávalók 8 személyre:

  • 20 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 3 kávéskanál szegfűszeg
  • 5 tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 1 csipetnyi só
  • 12,5 dkg porcukor
  • 20 dkg langyos méz
  • 22 cm-s átmérőjű kuglófforma
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét a vízzel és az egy csipet sóval felverjük, majd a porcukor felével kemény habbá verjük.
Egy tálba átszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, a fahéjat és a szegfűszeget.
A tojások sárgáját kb. 10 percig gépi habverővel habosra keverjük a maradék porcukorral.
Habverővel gyenge mozdulatokkal felváltva belekeverjük a habot, a lisztes keveréket és a mézet.
A tésztát beleöntjük a kivajazott formába, és azonnal a sütő közepére téve 30-40 percig sütjük.
A sütőt előmelegítjük 100 fokra, a légkeverésest 140 fokra.
Vigyázzunk mert a méz miatt hamar megég.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már. Amennyiben még ragad, de a teteje már jó, én alufóliát tettem rá és úgy sütöttem tovább, még pár percig.
A kuglófot rácsra borítva hagytam kihűlni.
Nagyon ízletes, könnyű tészta akár karácsonyra is. A kis mézes sütiket ki lehet vele váltani idő hiányában, csak akkor én csokoládéval locsolom még meg.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük