Tavaszi zöldségleves
Tavaszi zöldségleves
Hozzávalók 4 személyre
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 csokor zöldhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 18 dkg liszt
- 8 dkg parajlevél vagy 3 evőkanál mirelit parajpüré
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
Forró olajban megpirítjuk a sárga-, a fehérrépát, a karikákra vágott zöldhagymát, az aprított petrezselymet, felöntjük, 1,2 l vízzel, felforraljuk, és sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon főzzük, míg a zöldségek roppanósra puhulnak. A levesbetéthez, a liszthez hozzáadjuk az apróra vágott parajlevelet, a tojásokat és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és jól kikeverjük. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy könnyen keverhető, lágy tésztát kapjunk. Ha a leves már majdnem elkészül, a tésztából galuskákat szaggatunk a levesbe, lassú tűzön készre főzzük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept