Tavaszi zöldségleves

beauty and style
Top olvasott cikkek

Tavaszi zöldségleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 18 dkg liszt
  • 8 dkg parajlevél vagy 3 evőkanál mirelit parajpüré
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Forró olajban megpirítjuk a sárga-, a fehérrépát, a karikákra vágott zöldhagymát, az aprított petrezselymet, felöntjük, 1,2 l vízzel, felforraljuk, és sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon főzzük, míg a zöldségek roppanósra puhulnak. A levesbetéthez, a liszthez hozzáadjuk az apróra vágott parajlevelet, a tojásokat és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és jól kikeverjük. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy könnyen keverhető, lágy tésztát kapjunk. Ha a leves már majdnem elkészül, a tésztából galuskákat szaggatunk a levesbe, lassú tűzön készre főzzük.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük