Tejszínes hagymaleves

beauty and style
Top olvasott cikkek

Tejszínes hagymaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 dkg vaj
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1,2 l zöldségleves - lehet kockából is
  • 1,5 dl tejszín
  • őrölt bors

A levesbetéthez

  • 3 dkg vaj
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db cukkini
  • őrölt bors
  • fél csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A vajon megfuttatjuk a hagymát, megszórjuk liszttel, összekeverjük, és felöntjük zöldséglevessel. Lassú tűzön főzzük, hozzáöntjük a kevés levessel elkevert tejszínt, és sóval, borssal ízesítjük. A levesbetéthez, az olvasztott vajhoz adjuk a kockára vágott sárgarépát, a fehérrépát, a cukkinit, majd sóval, borssal aprított petrezselyemmel fűszerezzük, és fedővel letakarva roppanósra pároljuk. Tálaláskor petrezselyemmel díszítjük.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük