Pikáns gyros

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

A 35 éves modellt tinilánynak néznénk smink nélkül – Miranda Kerren nem fog az idő »

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Pikáns gyros

Hozzávalók 8 személyre:

Pita

  • 1 kg liszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1/2 tk.cukor
  • 1/2 ek. só
  • 5-6 dl langyos víz

Gyros

  • 25 dkg párizsi
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1 cs. fokhagymás-chilis pác
  • 1 doboz konzerv gomba
  • 1 pohár tejföl
  • uborka
  • paradicsom
  • paprika
  • bors
  • fokhagyma
  • kömény
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt elkeverem kevés langyos vízben, majd a többi hozzávalóval a kenyérsütő üstjébe teszem, és 8-as programon tésztát dagasztok. Amíg megkel, addig felaprítok egy fej vöröshagymát, felkockázom a párizsit, és ezeket a gombával együtt, kevés olajon elkezdem pirítani. Közben megszórom sóval, borssal, a fokhagymás-chilis porral, kevés köménnyel. Addig sütöm, amíg minden szépen megpirul, és összeérnek benne az ízek. A tejfölt kikeverem borssal, fokhagymával és hűtőbe teszem. A zöldségeket felaprítom. A tésztából 10-12 cipót formázok, és pár percig pihentetem, közben előmelegítem a sütőt. A cipókat lisztezett deszkán pita formájúra nyújtom, és a lisztezett felével felfelé, sütőpapíros tepsibe teszem. Nem szabad túlsütni. Utána a tetejét levágom, teszek bele egy kanál öntetet, aztán gombás-hagymás párizsit, ízlés szerint zöldségeket és a végén még egy kis öntetet. Nagyon laktató!

Ezt is szeretjük