Pikáns gyros

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

Ilyen egyszerű elkészíteni Meghan hercegné tökéletes kis kontyát – 5 perc alatt össze lehet dobni »

Nem talált a méretében szexi fehérneműt a plus size blogger, ezért saját kollekcióval állt elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

Pita

  • 1 kg liszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1/2 tk.cukor
  • 1/2 ek. só
  • 5-6 dl langyos víz

Gyros

  • 25 dkg párizsi
  • 2 nagy fej hagyma
  • 1 cs. fokhagymás-chilis pác
  • 1 doboz konzerv gomba
  • 1 pohár tejföl
  • uborka
  • paradicsom
  • paprika
  • bors
  • fokhagyma
  • kömény
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt elkeverem kevés langyos vízben, majd a többi hozzávalóval a kenyérsütő üstjébe teszem, és 8-as programon tésztát dagasztok. Amíg megkel, addig felaprítok egy fej vöröshagymát, felkockázom a párizsit, és ezeket a gombával együtt, kevés olajon elkezdem pirítani. Közben megszórom sóval, borssal, a fokhagymás-chilis porral, kevés köménnyel. Addig sütöm, amíg minden szépen megpirul, és összeérnek benne az ízek. A tejfölt kikeverem borssal, fokhagymával és hűtőbe teszem. A zöldségeket felaprítom. A tésztából 10-12 cipót formázok, és pár percig pihentetem, közben előmelegítem a sütőt. A cipókat lisztezett deszkán pita formájúra nyújtom, és a lisztezett felével felfelé, sütőpapíros tepsibe teszem. Nem szabad túlsütni. Utána a tetejét levágom, teszek bele egy kanál öntetet, aztán gombás-hagymás párizsit, ízlés szerint zöldségeket és a végén még egy kis öntetet. Nagyon laktató!

Ezt is szeretjük