no

Napraforgó kalács

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Napraforgó kalács

Hozzávalók 6 személyre

  • 0,5 l tej
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg élesztő
  • csipet só
  • csipet cukor
  • 20 dkg olvasztott margarin
  • liszt
  • 3-4 csepp olaj

Töltelékhez

  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 2-3 ek. porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt megfuttatjuk langyos, cukros tejben. A tejet, a tojássárgát, a cukrot, pici sót és az olvasztott margarint összekeverjük. Amennyi lisztet felvesz, annyival jól kidagasztjuk. Ha összeáll, 3-4 csepp olajat szintén hozzádagasztunk. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük.
Ha megkel a tésztánk, 8 egyenlő részre osztjuk. Egyesével kinyújtjuk, és mindegyikből tortakarikával egy kört szúrunk ki.
Egy tepsit kiolajozunk, lisztezünk majd 3 db tésztakarikát egymásra helyezünk úgy, hogy közötte megkenjük a porcukros, olvasztott margarinnal, és megszórjuk ízlés szerint töltelékkel(pl. kakaó,fahéj,kókusz).
Ha egymáson vannak a rétegek, bevágjuk úgy a tésztánkat, akár a pizzát 8 részre, de a szélén maradjon elvágatlanul kb. 1 cm-nyi perem, majd középről hajtogassuk ki a cikkeket. Ezek lesznek a napraforgó alsó szirmai.
A következő 3 tésztakarikával megismételjük ugyanezt a már kihajtogatott tészták közepére, de a bevágást az alsó szirmok közepénél kezdjük, hogy a felső kihajtott szirom két alsó közé essen, és ne fedjék egymást.
Végül középre két tésztakarikát töltünk, valamint rácsot készítünk a maradék tésztából.
A tetejét tojásozzuk, majd 170°C-on aranybarnára sütjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük