Napraforgó kalács

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

beauty and style

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

Ezt soha ne tedd a bőröddel: korábban fogsz ráncosodni, ha így bánsz vele »

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 0,5 l tej
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg élesztő
  • csipet só
  • csipet cukor
  • 20 dkg olvasztott margarin
  • liszt
  • 3-4 csepp olaj

Töltelékhez

  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 2-3 ek. porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt megfuttatjuk langyos, cukros tejben. A tejet, a tojássárgát, a cukrot, pici sót és az olvasztott margarint összekeverjük. Amennyi lisztet felvesz, annyival jól kidagasztjuk. Ha összeáll, 3-4 csepp olajat szintén hozzádagasztunk. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük.
Ha megkel a tésztánk, 8 egyenlő részre osztjuk. Egyesével kinyújtjuk, és mindegyikből tortakarikával egy kört szúrunk ki.
Egy tepsit kiolajozunk, lisztezünk majd 3 db tésztakarikát egymásra helyezünk úgy, hogy közötte megkenjük a porcukros, olvasztott margarinnal, és megszórjuk ízlés szerint töltelékkel(pl. kakaó,fahéj,kókusz).
Ha egymáson vannak a rétegek, bevágjuk úgy a tésztánkat, akár a pizzát 8 részre, de a szélén maradjon elvágatlanul kb. 1 cm-nyi perem, majd középről hajtogassuk ki a cikkeket. Ezek lesznek a napraforgó alsó szirmai.
A következő 3 tésztakarikával megismételjük ugyanezt a már kihajtogatott tészták közepére, de a bevágást az alsó szirmok közepénél kezdjük, hogy a felső kihajtott szirom két alsó közé essen, és ne fedjék egymást.
Végül középre két tésztakarikát töltünk, valamint rácsot készítünk a maradék tésztából.
A tetejét tojásozzuk, majd 170°C-on aranybarnára sütjük.

Ezt is szeretjük