Napraforgó kalács

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Napraforgó kalács

Hozzávalók 6 személyre:

  • 0,5 l tej
  • 3 tojássárgája
  • 5 dkg élesztő
  • csipet só
  • csipet cukor
  • 20 dkg olvasztott margarin
  • liszt
  • 3-4 csepp olaj

Töltelékhez

  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 2-3 ek. porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt megfuttatjuk langyos, cukros tejben. A tejet, a tojássárgát, a cukrot, pici sót és az olvasztott margarint összekeverjük. Amennyi lisztet felvesz, annyival jól kidagasztjuk. Ha összeáll, 3-4 csepp olajat szintén hozzádagasztunk. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük.
Ha megkel a tésztánk, 8 egyenlő részre osztjuk. Egyesével kinyújtjuk, és mindegyikből tortakarikával egy kört szúrunk ki.
Egy tepsit kiolajozunk, lisztezünk majd 3 db tésztakarikát egymásra helyezünk úgy, hogy közötte megkenjük a porcukros, olvasztott margarinnal, és megszórjuk ízlés szerint töltelékkel(pl. kakaó,fahéj,kókusz).
Ha egymáson vannak a rétegek, bevágjuk úgy a tésztánkat, akár a pizzát 8 részre, de a szélén maradjon elvágatlanul kb. 1 cm-nyi perem, majd középről hajtogassuk ki a cikkeket. Ezek lesznek a napraforgó alsó szirmai.
A következő 3 tésztakarikával megismételjük ugyanezt a már kihajtogatott tészták közepére, de a bevágást az alsó szirmok közepénél kezdjük, hogy a felső kihajtott szirom két alsó közé essen, és ne fedjék egymást.
Végül középre két tésztakarikát töltünk, valamint rácsot készítünk a maradék tésztából.
A tetejét tojásozzuk, majd 170°C-on aranybarnára sütjük.

Ezt is szeretjük