Kakaós csiga

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kakaós csiga

Hozzávalók 8 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg zsír (v. 15 dkg margarin)
  • 1 dl tej + 2,5 dkg élesztő+ cukor
  • 1 pohár tejföl
  • 1 kk só
  • kakaópor + cukor
Recept idők

Elkészítés:

1. Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben. Eközben a lisztet szétmorzsolom a zsírral (margarinnal).
2. Összeöntöm a cukros élesztőt a lisztes keverékkel, beleteszem a tejfölt és összegyúrom. Könnyű gyúrni, nem érdemes gépet használni.
3. Pihentetés nélkül nyújtom téglalap alakúra, töltöm a cukros kakaóporral.
4. Feltekerem, és kb. centis szeleteket vágok belőle.
5. A tepsiben még kb. fél órát pihentetem, majd sütöm.
6. Sütés után óvatosan vízzel spriccelem le, ettől jobb lesz az állaga.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük