Kakaós csiga
Kakaós csiga
Hozzávalók 8 személyre
- 50 dkg liszt
- 10 dkg zsír (v. 15 dkg margarin)
- 1 dl tej + 2,5 dkg élesztő+ cukor
- 1 pohár tejföl
- 1 kk só
- kakaópor + cukor
Elkészítés:
1. Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben. Eközben a lisztet szétmorzsolom a zsírral (margarinnal).
2. Összeöntöm a cukros élesztőt a lisztes keverékkel, beleteszem a tejfölt és összegyúrom. Könnyű gyúrni, nem érdemes gépet használni.
3. Pihentetés nélkül nyújtom téglalap alakúra, töltöm a cukros kakaóporral.
4. Feltekerem, és kb. centis szeleteket vágok belőle.
5. A tepsiben még kb. fél órát pihentetem, majd sütöm.
6. Sütés után óvatosan vízzel spriccelem le, ettől jobb lesz az állaga.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció