Szilvalekváros fonott kalács
Szilvalekváros fonott kalács
Hozzávalók 6 személyre
- 10 dkg zsír (v. 15 dkg margarin)
- 50 dkg liszt
- 1 dl tej + 2,5 dkg élesztő+ cukor
- 1 tojás
- egy kk. só
- szilvalekvár
Elkészítés:
1. Az élesztőt felfuttatom a langyos cukros tejben.
Eközben a lisztet és a zsírt/margarint összemorzsolom.
2. Hozzáöntöm az élesztőt, összegyúrom.
3. Végül a tojást és a sót teszem hozzá.
Könnyű összegyúrni, nem érdemes hozzá gépet használni.
4. Pihentetés nélkül nyújtom hosszúkás alakúra, négy egyforma csíkra vágom úgy, hogy a csíkok az egyik végükön még összeérjenek.
5. A csíkok közepébe szilvalekvárt teszek, majd összesodrom.
6. Ezután a sodrott csíkokat összefonom (akinek nem megy, három ágban is készítheti).
A tetejét olvasztott zsírral kenem, fél óra pihentetés után előmelegített sütőben sütöm.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept