Tepsifüles
Tepsifüles
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db nyuszi
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db hagyma
- 1 db petrezselyemgyökér
- 3 evőkanál étolaj
- só
- őrölt bors
- majoránna
- bazsalikom
- egész kömény
Elkészítés:
A nyulat feldaraboljuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A fűszereket egy kistányérban összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a húsdarabokat. Egy tepsibe tesszük, a feldarabolt zöldségeket köré-közé rakjuk. Lefedve a sütőbe toljuk, kb. 220 fokon 1 órát pároljuk. Ezután a fedőt levéve meglocsoljuk az olajjal, a szalonnát rárakjuk, hogy minden húsdarabra jusson egy kicsi és ráolvadjon a zsírja. A sütőbe visszatéve 15-20-perc alatt pirosra sütjük. Bármilyen köret (párolt burgonya, rizs, a levével meglocsolt zsemlegombóc) illik hozzá.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept