Helka torta

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

Lórúgás az anyagcserének: frissítő mentaturmix ínyenceknek »

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Helka torta

Hozzávalók 6 személyre:

Piskótához

  • 6 db tojás
  • 5 ek. porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 6 ek. finomliszt
  • 1/2 cs. sütőpor

Krémhez

  • 5 kis doboz más-más ízű gyümölcsjoghurt
  • 5-5 dkg joghurttal azonos gyümölcs
  • 5 ek. porcukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 5 kis csomag zselatin fix
Recept idők

Elkészítés:

Piskóta

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét 3 ek. cukorral, a sárgáját 2 ek. cukorral és a vaníliás cukorral robotgéppel felverjük illetve alaposan kikeverjük. Ezután már csak kézi habverővel dolgozunk. A felvert fehérjébe gyengéden belekeverjük a kikevert sárgáját, apránként beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A gáztepsibe sütőpapírt rakunk úgy, hogy a sarkaiban és a közepén egy pötty margarinnal rögzítjük. Egyenletesen belesimítjuk a masszát, és előmelegített, 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. A kihűlt tésztából csepp alakokat vágunk, és egy kisebb félgömb alakú, folpackkal bélelt tálba rakjuk szorosan egymás mellé úgy, hogy a kerek szélei kicsit túllógjanak a tálon (így lehajlanak, mint a virágszirom). A tál pereméig vékonyan megkenjük valamilyen lekvárral (ami passzol a krémhez).

Krém

A hideg tejszínt felverjük. A gyümölcsökből pár szemet félreteszünk a díszítéshez. A joghurtokhoz hozzáadjuk a megfelelő gyümölcsöt és botmixerrel külön-külön összedolgozzuk. A zselatin fixeket is hozzáadjuk és alaposan kikeverjük. A felvert tejszínt öt részre osztjuk és adagonként azt is belekeverjük a joghurtokba. A joghurtkrémek 3/4-ét rétegezve beleöntjük a piskótakehelybe, a maradékot fagyis vagy sima kanállal kanállal a tetejére rakosgatjuk. Egy éjszakára (legalább 6 órára) hűtőbe tesszük. Másnap a félretett gyümölcsökkel, esetleg még tejszínhabbal díszítjük. A tálból a folpack segítségével emeljük ki.

Ezt is szeretjük