Sajtkrémes Kifli
Sajtkrémes Kifli
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg liszt
- 2 pohár tejföl
- 25 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 4-5 mokkáskanál só (ízlés szerinti adagolás)
- 2 db tömlős natúr sajtkrém
Elkészítés:
A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük, majd összemorzsoljuk a lágy margarinnal, végül a tejföllel összegyúrjuk. Lisztezhetjük kicsit a kezünket, ha nagyon ragad, de ne szórjunk hozzá túl sokat. Lényeg, hogy kellemesen lágy maradjon a tésztánk. Osszuk négy cipóra, tegyük lisztezett tálba a többit, amíg az egyikkel dolgozunk.
Nyújtsuk vékony, kerek lappá a cipót, majd lisztbe dugott késsel vágjuk félbe, negyedbe, majd nyolcadba. Kenjük meg a sajttal (ne sajnáljuk tőle), és a széles végétől kezdjük el felhajtogatni, és kicsit hajlítsuk meg, hogy kifli formája legyen. Rakosgassuk a margarinnal kikent, lisztezett tepsikbe, és vékonyan kenjük le tojással. 180 fokon 20-25 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept