Sajtkrémes Kifli

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajtkrémes Kifli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 2 pohár tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 4-5 mokkáskanál só (ízlés szerinti adagolás)
  • 2 db tömlős natúr sajtkrém
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a sóval és a sütőporral elkeverjük, majd összemorzsoljuk a lágy margarinnal, végül a tejföllel összegyúrjuk. Lisztezhetjük kicsit a kezünket, ha nagyon ragad, de ne szórjunk hozzá túl sokat. Lényeg, hogy kellemesen lágy maradjon a tésztánk. Osszuk négy cipóra, tegyük lisztezett tálba a többit, amíg az egyikkel dolgozunk.
Nyújtsuk vékony, kerek lappá a cipót, majd lisztbe dugott késsel vágjuk félbe, negyedbe, majd nyolcadba. Kenjük meg a sajttal (ne sajnáljuk tőle), és a széles végétől kezdjük el felhajtogatni, és kicsit hajlítsuk meg, hogy kifli formája legyen. Rakosgassuk a margarinnal kikent, lisztezett tepsikbe, és vékonyan kenjük le tojással. 180 fokon 20-25 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük