Somlói galuska torta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

  • 2*3 tojás
  • 2*3 ek cukor
  • 2*3 ek liszt
  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 10 ek cukor
  • 250 g margarin
  • rumba áztatott mazsola
  • 0,75 dl víz
  • 1,5 ek olaj
  • 3 ek cukor
  • 1 ek kakaópor
  • 1 ek rum
  • szeletelt mandula
  • kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

Először a krémet készítjük el. Ehhez 6 dl tejet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk. (A kakaósat is beleértve, csak itt az egyik ek liszt helyett, 1 ek kakaóport rakunk, ahogy a hozzávalóknál is fel van tüntetve.)
Amíg a piskóták sülnek, elkészítjük a csokiöntetet. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy egy lábasba öntjük a hozzávalókat, és addig melegítjük, míg a cukor elolvad.
Mikor kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni: sima piskóta-csokiöntet-krém-rumba áztatott mazsola-kakaós piskóta-csokiöntet-krém-rumba áztatott mazsola-sima piskóta-krém sorrendben, úgy hogy maradjon krém a díszítéshez is. A torta oldalát megszórjuk mandulával, majd a tetejét a maradék krémmel és kakaóporral díszítjük.

Ezt is szeretjük