Torta nem édesszájúaknak

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Torta nem édesszájúaknak

Hozzávalók 12 személyre:

  • 3 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 6 ek. víz
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 tubus sonkás sajtkrém
  • 1 tubus tejszínes sajtkrém
  • medvehagyma
  • 10 dkg margarin
  • 1 ek. pirospaprika
  • kb. 4 szelet gépsonka
Recept idők

Elkészítés:

Ezt a tortát a férjemnek készítettem el, mivel szerettem volna meglepni valamivel a születésnapjára, de annyira nincs oda az édes tortákért.. :D
A 3 tojássárgáját a kis sóval és a 3 ek. vízzel elkevertem. A tojások fehérjét kis sóval és a másik 3 ek. vízzel keményre vertem. A sárgájához kevertem a liszt felét, majd a habból kicsit, aztán a liszt másik felét és a maradék habot. Nem lett olyan habos az egész, mint amikor cukorral készül, de próba szerencse! :D
Kivajazott, kilisztezett csatos tortaformába öntöttem, előmelegített sütőben, kb. 200 fokon negyed óra alatt megsült.
Mikor kihűlt, kettévágtam (nem volt túl egyszerű, mivel elég lapos lett).
Kikevertem a sonkás sajtkrémet (1 tubussal) apróra vágott medvehagymával, azzal kentem meg a tortát. Ráraktam a tetejét.
Elkészítettem a másik krémet: kb. 10 dkg margarint, 1 tubus tejszínes sajtkrémet, kb 1 ek. pirospaprikát és 4 szelet, apróra vágott gépsonkát megpróbáltam simára keverni, ezzel kentem be a torta tetejét és oldalát.
A díszítést tejszínes sajtkrémből készült habzsák és nyomóforma segítségével készítettem.

Ezt is szeretjük