Kolbászkrémes roló

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kolbászkrémes roló

Hozzávalók 8 személyre:

Besamel

  • 2 ek margarin
  • 2 ek liszt
  • 5dl tej
  • bors
  • szerecsendió

Sonka/kolbászkrém

  • 15-20 dkg sonka ill. kolbász ledarálva

Tészta

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg rétesliszt
  • kevés hideg víz
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Besamel:

A vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet és folyamatos keverés mellett addig \"pirítjuk\", míg elkezd habozni. Ekkor hozzáöntjük a tejet, és addig főzzük, (folyamatosan kevergetve) míg be nem sűrűsödik. Figyeld hogy mikor forr, és attól számítva pár perc után leveheted a tűzről. Ezután ízesítjük tetszés szerint. Én fokhagyma-granulátumot is szoktam belerakni.

Sonkakrém

Elfelezzük a besamelt, és a felébe belekeverjük a sonkát. Nem kell előtte kihűteni a krémet. Sajtot is lehet bele reszelni.

Kolbászkrém:
A besamel másik felébe keverjük a kolbászt.

Tészta

A margarint 10 dkg liszttel összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük pihentetni. A maradék lisztet egy kis vízzel, pici sütőporral, egy csipet sóval rugalmas tésztává gyúrjuk, majd kinyújtjuk. Erre kenjük a vajas lisztet, majd ezt hajtogatjuk.(Ahogy a leves tésztát.)

A rolókat olajozott rolósütőre(vagy alufóliával betekert fakanálra) tekerjük, megkenjük tojással, és előmelegített 200°C-os sütőben sárgára sütjük őket.

Amikor kihűltek, nyomózsák segítségével megtölthetjük a rolókat.

Ezt is szeretjük