Kolbászkrémes roló

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

Besamel

  • 2 ek margarin
  • 2 ek liszt
  • 5dl tej
  • bors
  • szerecsendió

Sonka/kolbászkrém

  • 15-20 dkg sonka ill. kolbász ledarálva

Tészta

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg rétesliszt
  • kevés hideg víz
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Besamel:

A vajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet és folyamatos keverés mellett addig \"pirítjuk\", míg elkezd habozni. Ekkor hozzáöntjük a tejet, és addig főzzük, (folyamatosan kevergetve) míg be nem sűrűsödik. Figyeld hogy mikor forr, és attól számítva pár perc után leveheted a tűzről. Ezután ízesítjük tetszés szerint. Én fokhagyma-granulátumot is szoktam belerakni.

Sonkakrém

Elfelezzük a besamelt, és a felébe belekeverjük a sonkát. Nem kell előtte kihűteni a krémet. Sajtot is lehet bele reszelni.

Kolbászkrém:
A besamel másik felébe keverjük a kolbászt.

Tészta

A margarint 10 dkg liszttel összegyúrjuk, majd a hűtőbe tesszük pihentetni. A maradék lisztet egy kis vízzel, pici sütőporral, egy csipet sóval rugalmas tésztává gyúrjuk, majd kinyújtjuk. Erre kenjük a vajas lisztet, majd ezt hajtogatjuk.(Ahogy a leves tésztát.)

A rolókat olajozott rolósütőre(vagy alufóliával betekert fakanálra) tekerjük, megkenjük tojással, és előmelegített 200°C-os sütőben sárgára sütjük őket.

Amikor kihűltek, nyomózsák segítségével megtölthetjük a rolókat.

Ezt is szeretjük