Spenótos penne

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Spenótos penne

Hozzávalók 2 személyre:

  • 250 g penne (durum)
  • 1 evőkanál (ek) olíva
  • 1 teáskanál (tk) só
  • _Szószhoz_:
  • 1 csomag spenót, vagy 25 dkg spenótlevél
  • 2 dl főző tejszín
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Három evőkanál olívát felteszek, kis lángon melegítem, belenyomom a fokhagymát, kb. 2 percig pirítom, (ha már jön az illata) ráteszem a spenótot (olvasztom, ha még nem olvadt fel, vagy a szeletelt leveleket fonnyasztom), forrásig melegítem, sózom, borsozom.
Lehúzom a tűzről, majd hozzáadom a fél adag tejszínt, és tovább forralom, kb. 2-3 percig, majd ismét lehúzom és hozzáadom a maradék tejszínt is.
Továbbra is hagyom bugyogni, kóstolom, hogy a só és a bors elegendő-e, és belenyomok még egy gerezd fokhagymát. 1-2 perc és már kész is. A szósz 1/3-át ráteszem a tésztára, a többit fogyasztáskor adom csak hozzá, mert a tészta felszívná. Én füstölt sajttal szeretem. Pasiknak jobban ízlik, ha az elején az olajban kis szalonnadarabok is kerülnek vagy füstölt sonka :-).

TIPP: Ha igazi húsevő vagy, akkor ehhez a mennyiséghez kockázz fel ½ kg csirkemellet és fokhagymás olívaolajon pirítsd meg, sózd, borsozd és már mehet is a szószba.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük