Spenótos penne

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

beauty and style

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

Ezt soha ne tedd a bőröddel: korábban fogsz ráncosodni, ha így bánsz vele »

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 250 g penne (durum)
  • 1 evőkanál (ek) olíva
  • 1 teáskanál (tk) só
  • _Szószhoz_:
  • 1 csomag spenót, vagy 25 dkg spenótlevél
  • 2 dl főző tejszín
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Három evőkanál olívát felteszek, kis lángon melegítem, belenyomom a fokhagymát, kb. 2 percig pirítom, (ha már jön az illata) ráteszem a spenótot (olvasztom, ha még nem olvadt fel, vagy a szeletelt leveleket fonnyasztom), forrásig melegítem, sózom, borsozom.
Lehúzom a tűzről, majd hozzáadom a fél adag tejszínt, és tovább forralom, kb. 2-3 percig, majd ismét lehúzom és hozzáadom a maradék tejszínt is.
Továbbra is hagyom bugyogni, kóstolom, hogy a só és a bors elegendő-e, és belenyomok még egy gerezd fokhagymát. 1-2 perc és már kész is. A szósz 1/3-át ráteszem a tésztára, a többit fogyasztáskor adom csak hozzá, mert a tészta felszívná. Én füstölt sajttal szeretem. Pasiknak jobban ízlik, ha az elején az olajban kis szalonnadarabok is kerülnek vagy füstölt sonka :-).

TIPP: Ha igazi húsevő vagy, akkor ehhez a mennyiséghez kockázz fel ½ kg csirkemellet és fokhagymás olívaolajon pirítsd meg, sózd, borsozd és már mehet is a szószba.

Ezt is szeretjük