Zöldborsós csirkefelfújt

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Zöldborsós csirkefelfújt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkecomb
  • 20 dkg rizs
  • 2 db tojás
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 db hagyma
  • 2 ek olaj
  • 3 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 1 tk só
  • 1 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát felkockázom, és az olajon megpirítom. Közben a combokat kifilézem, centis kockákra vágom, a hagymához adom, sózom, borsozom és fedő alatt 10 perc alatt megpárolom. Hozzáadom a zöldborsót és még 5 percet főzöm nagyon kevés víz hozzáadásával. Közben a vajat felolvasztom, megfuttatom benne a lisztet, és a tejjel felengedve sűrű besamelmártást készítek, amit sózok és borsozok. Közben a tojásokat kettéválasztom, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, a sárgáját a besamelbe keverem. Ebbe először a borsós húst, majd óvatosan a felvert fehérjét keverjük, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze. Tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt lassú tűzön pirosra sütöm. Párolt rizzsel tálalom.
A megmaradt csontból pedig akár egy jó levest első fogásnak. Az egész 45 perc alatt kész!

Ezt is szeretjük