Zöldborsós csirkefelfújt
Zöldborsós csirkefelfújt
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db csirkecomb
- 20 dkg rizs
- 2 db tojás
- 20 dkg zöldborsó
- 1 db hagyma
- 2 ek olaj
- 3 dkg vaj
- 3 dl tej
- 1 tk só
- 1 mokkáskanál bors
Elkészítés:
A vöröshagymát felkockázom, és az olajon megpirítom. Közben a combokat kifilézem, centis kockákra vágom, a hagymához adom, sózom, borsozom és fedő alatt 10 perc alatt megpárolom. Hozzáadom a zöldborsót és még 5 percet főzöm nagyon kevés víz hozzáadásával. Közben a vajat felolvasztom, megfuttatom benne a lisztet, és a tejjel felengedve sűrű besamelmártást készítek, amit sózok és borsozok. Közben a tojásokat kettéválasztom, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, a sárgáját a besamelbe keverem. Ebbe először a borsós húst, majd óvatosan a felvert fehérjét keverjük, vigyázva, hogy a habot ne törjük össze. Tortaformába öntöm, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt lassú tűzön pirosra sütöm. Párolt rizzsel tálalom.
A megmaradt csontból pedig akár egy jó levest első fogásnak. Az egész 45 perc alatt kész!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept