Tojáspástétomos „répa”
Tojáspástétomos „répa”
Hozzávalók 4 személyre
- 5 db tojás keményre főzve, ledarálva
- 5 dkg füstölt szalonna ledarálva
- 1 teáskanálnyi reszelt vöröshagyma
- 1 teáskanál mustár
- 1 evőkanál tejföl
- csipetnyi őrölt bors
- ízlés szerint só
- petrezselyem
- 8-10 szelet feketeerdei sonka
- díszítéshez rozmaringág vagy petrezselyemzöld
Elkészítés:
A tojást a szalonnával, a hagymával, a mustárral és a tejföllel összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, majd a hűtőbe téve picit megdermesztjük.A sonkaszeletekre egy-egy evőkanálnyi pástétomot teszünk, majd tölcséralakban úgy tekerjük
fel, hogy az répa formát kapjon. Ezt a hatást még fokozhatjuk a „répa” végébe szúrt rozmaringágacskával, vagy petrezselyemzölddel. Ebben a formában tálalhatjuk a körözöttet, vagy a tormakrémet is a húsvéti
asztalon, de akár adhatunk mellé franciasalátát is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept