Tojáspástétomos „répa”

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tojáspástétomos „répa”

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 db tojás keményre főzve, ledarálva
  • 5 dkg füstölt szalonna ledarálva
  • 1 teáskanálnyi reszelt vöröshagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál tejföl
  • csipetnyi őrölt bors
  • ízlés szerint só
  • petrezselyem
  • 8-10 szelet feketeerdei sonka
  • díszítéshez rozmaringág vagy petrezselyemzöld
Recept idők

Elkészítés:

A tojást a szalonnával, a hagymával, a mustárral és a tejföllel összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, majd a hűtőbe téve picit megdermesztjük.A sonkaszeletekre egy-egy evőkanálnyi pástétomot teszünk, majd tölcséralakban úgy tekerjük
fel, hogy az répa formát kapjon. Ezt a hatást még fokozhatjuk a „répa” végébe szúrt rozmaringágacskával, vagy petrezselyemzölddel. Ebben a formában tálalhatjuk a körözöttet, vagy a tormakrémet is a húsvéti
asztalon, de akár adhatunk mellé franciasalátát is.

1
2

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük