Fahéjas-szilvás jégkrém

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Jennifer Aniston falatnyi ruhát húzott, és elfelejtett melltartót venni: 49 évesen is észbontó az alakja »

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

Túlsúlyos, de megtalálta a nőies oldalát: Tess Holliday imád öltözködni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fahéjas-szilvás jégkrém

Hozzávalók 2 személyre:

4 mini jégkrémhez

  • 1 tojássárgája
  • 1 rúd fahéj
  • 1 ek. xilit
  • 2x1 ek. cukor
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl habtejszín
  • egy marék (ringló)szilva
  • 1 tk. balzsamecet
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg kakaóvaj
  • (nagyobb formához/adaghoz duplázni/triplázni érdemes!)
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgáját a xilittel összekeverem, majd felöntöm a tejjel, és beledobom a fahéjrudat. Kis lángon, folyamatos kavarás közben sűrűre főzöm: maghőmérőn mérve olyan 82-83 fokosnak kell lennie, illetve akkor jó, ha a massza bevonja a fakanál hátát, megmarad az ujjunk nyoma, ha végighúzzuk rajta. Hozzákeverem a habtejszínt, majd egy éjszakára hűtőbe teszem.
A ringlószilvát kimagozom, kisebb darabokra vágom, sütőpapírral tepsin szétterítem. Egy evőkanál cukrot a szilvára szórok, ráöntöm a balzsamecetet, majd kézzel kicsit átforgatom, hogy a cukor és a balzsamecet egyenletesen vonja be a szilvákat. 150 fokra melegített sütőben, kb. 40 percig sütöm, majd kihűtöm a megpuhult szilvákat.
Másnap a fahéjrudat kiveszem a fahéjas fagyialapból, és összeturmixolom a cukros-balzsamecetes szilvával. A fagyialapot jégkrémformákba adagolom, és kifagyasztom. (Ha van fagyigépünk, érdemes először abban kikavarni.)
Ha a jégkrémek megfagytak, a csokiburokhoz a maradék cukrot karamellizálom, belekeverem a mandulaszilánkokat, és a karamellt sütőpapírra kiöntöm. Ha meghűlt, aprítógépben apróra darabolom. Az étcsokit megolvasztom a kakaóvajjal, beleöntöm egy bögrébe, belekavarom a mandulagrillázst, és ebben egyenként megmártom a szilvás-fahéjas jégkrémeket. A csokiburok rögtön megdermed, ehetjük is!

Ezt is szeretjük