Tonhallal töltött ravioli

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tonhallal töltött ravioli

Hozzávalók 8 személyre:

A raviolihoz

  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2-3 dl tej
  • +1 tojás a kenéshez

Töltelékhez

  • 2 db tonhalkonzerv
  • pár db koktélparadicsom
  • bors
  • bazsalikom

Az édesköményes öntethez

  • 1 db édeskömény
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5-6 db koktélparadicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A raviolihoz jól dolgozzuk össze a lisztet, a sót, a tojást és annyi tejet, amennyivel egy nem túl kemény, hanem könnyen formázható tésztát kapunk. Borítsuk lisztezett felületre, és azon is jól gyúrjuk át. Nyújtsuk ki olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk (akinek van otthon tésztanyújtó gépe, az használja bátran), majd éles késsel vágjunk 5*5 cm-es négyzeteket a kinyújtott tésztából. (Ha még mindig túl vastagnak ítéljük a darabokat, akkor ennél a pontnál, még töltés előtt vékonyíthatunk rajtuk).

Egy kisebb tálkában keverjük össze a tonhalat a sóval, a borssal, a bazsalikommal és mindegyik tésztanégyzet közepébe tegyünk egy kanálnyit belőle. A töltelékes tészta szélét kenjük meg a felvert tojással, és egyik felét hajtsuk rá a másikra. A széleket jól nyomkodjuk össze (én villával szoktam), hogy főzés közben a töltelék ne jöjjön ki. Forrásban lévő, sós vízben főzzük ki a megtöltött tésztákat! (Ha szuper vékonyra nyújtottuk ki a tésztát, akkor elég pár perc, ha vastagabbra, akkor 10-12 perc kell a puhuláshoz).

Készítsük el az édesköményes öntetet: a fokhagymát tisztítás után vágjuk apróra és egy kisebb lábosban melegített olajon pirítsuk fél percig. Tegyük hozzá az apróra vágott édesköményt is, majd öntsük fel kb. 1 dl vízzel, sózzuk meg, és főzzük puhára a zöldséget. Végül öntsük fel a tejszínnel, keverjük bele a félbevágott koktélparadicsomokat, forraljuk fel (ha szükséges, sózzuk meg) és a kifőtt raviolit ezzel a mártással leöntve tálaljuk. (Aki nem szereti a darabos mártást, az botmixerrel pürésítheti az édesköményt.)

Ízlés szerint reszelt parmezán sajttal tehetjük még ízletesebbé.

Ezt is szeretjük