no

Tonhallal töltött ravioli

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tonhallal töltött ravioli

Hozzávalók 8 személyre

A raviolihoz

  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2-3 dl tej
  • +1 tojás a kenéshez

Töltelékhez

  • 2 db tonhalkonzerv
  • pár db koktélparadicsom
  • bors
  • bazsalikom

Az édesköményes öntethez

  • 1 db édeskömény
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5-6 db koktélparadicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A raviolihoz jól dolgozzuk össze a lisztet, a sót, a tojást és annyi tejet, amennyivel egy nem túl kemény, hanem könnyen formázható tésztát kapunk. Borítsuk lisztezett felületre, és azon is jól gyúrjuk át. Nyújtsuk ki olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk (akinek van otthon tésztanyújtó gépe, az használja bátran), majd éles késsel vágjunk 5*5 cm-es négyzeteket a kinyújtott tésztából. (Ha még mindig túl vastagnak ítéljük a darabokat, akkor ennél a pontnál, még töltés előtt vékonyíthatunk rajtuk).

Egy kisebb tálkában keverjük össze a tonhalat a sóval, a borssal, a bazsalikommal és mindegyik tésztanégyzet közepébe tegyünk egy kanálnyit belőle. A töltelékes tészta szélét kenjük meg a felvert tojással, és egyik felét hajtsuk rá a másikra. A széleket jól nyomkodjuk össze (én villával szoktam), hogy főzés közben a töltelék ne jöjjön ki. Forrásban lévő, sós vízben főzzük ki a megtöltött tésztákat! (Ha szuper vékonyra nyújtottuk ki a tésztát, akkor elég pár perc, ha vastagabbra, akkor 10-12 perc kell a puhuláshoz).

Készítsük el az édesköményes öntetet: a fokhagymát tisztítás után vágjuk apróra és egy kisebb lábosban melegített olajon pirítsuk fél percig. Tegyük hozzá az apróra vágott édesköményt is, majd öntsük fel kb. 1 dl vízzel, sózzuk meg, és főzzük puhára a zöldséget. Végül öntsük fel a tejszínnel, keverjük bele a félbevágott koktélparadicsomokat, forraljuk fel (ha szükséges, sózzuk meg) és a kifőtt raviolit ezzel a mártással leöntve tálaljuk. (Aki nem szereti a darabos mártást, az botmixerrel pürésítheti az édesköményt.)

Ízlés szerint reszelt parmezán sajttal tehetjük még ízletesebbé.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük