Töltött tészta lecsóval

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Disney-hercegnőként dögösködik Lindsay Lohan: egy kicsit túltolta a szexepilt »

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Töltött tészta lecsóval

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta

  • 1 db tojás
  • csipetnyi só
  • 30 dkg liszt
  • víz

Töltelék

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • bors
  • oregánó
  • édes őrölt paprika
  • zsiradék

Szósz

  • 3 db paradicsom
  • 4 db lecsópaprika
  • 70 g sűrített paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsiradék
Recept idők

Elkészítés:

A lisztből, a sóból, a tojásból kemény tésztát gyúrunk annyi vízzel, amennyit befogad.

A csirkemellfilét apró kockára vágjuk, és kevés zsiradékon elkezdjük pirítani. Ha kezd puhulni, akkor ízesítjük sóval, borssal, oregánóval, és a legvégén egy kiskanál pirospaprikával óvatosan elkeverjük - vigyázva nehogy megégjen.

A tésztából veszünk egy kis darabot és lisztezett deszkán fél cm-es, kb. 15 cm átmérőjű lapokat nyújtunk. A közepét megtöltjük a csirkemellel és félbehajtjuk, majd a széleit összenyomkodjuk, nehogy szétnyíljon. A segítségünkre lehet egy töltött tésztaszaggató (ravioli formázó). Ha betöltöttük a tésztákat, légkeveréses főzőedényben rácsra helyezve, kb. 220 fokon, 5 percig sütjük. Majd megfordítjuk, és még 5 perc alatt pirosra sütjük. (Sütés: hagyományos gázsütőben 180 fokon, és 5-5 percig, villanysütőben 220 fokon 5-5 percig)

A tésztára lecsós szószt készítünk. A paradicsomot, a paprikát, a hagymát karikára vágjuk és kevés zsiradékon megpároljuk. Ha már puha a hagyma is, akkor megsózzuk és ráöntjük a sűrített paradicsomot. Felforraljuk és kész.

1
2
3
Ezt is szeretjük