Lecsós sertésszűz
Lecsós sertésszűz
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg újburgonya
- 80 dkg sertésszűz
- só
- őrölt bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 12 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kiskanál fűszerpaprika
- 4 db zöldpaprika
- 6 db paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A sertéshúst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, klopfoljuk, és sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük a zsírját, és abban megsütjük a hússzeleteket. A visszamaradt zsírban megfuttatjuk a szeletelt hagymát, megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, és ráöntünk 1 dl vizet. Közepes tűzön pároljuk, majd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel fűszerezzük. Ha félig elkészült, beletesszük a hússzeleteket, és fedővel letakarva készre pároljuk. Tálalás előtt az újburgonyát a lecsóba forgatjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept