Lecsós sertésszűz

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lecsós sertésszűz

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg újburgonya
  • 80 dkg sertésszűz
  • őrölt bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 12 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál fűszerpaprika
  • 4 db zöldpaprika
  • 6 db paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A sertéshúst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, klopfoljuk, és sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük a zsírját, és abban megsütjük a hússzeleteket. A visszamaradt zsírban megfuttatjuk a szeletelt hagymát, megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, és ráöntünk 1 dl vizet. Közepes tűzön pároljuk, majd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel fűszerezzük. Ha félig elkészült, beletesszük a hússzeleteket, és fedővel letakarva készre pároljuk. Tálalás előtt az újburgonyát a lecsóba forgatjuk.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük