Lecsós sertésszűz

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

beauty and style

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

Ezt soha ne tedd a bőröddel: korábban fogsz ráncosodni, ha így bánsz vele »

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg újburgonya
  • 80 dkg sertésszűz
  • őrölt bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 12 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kiskanál fűszerpaprika
  • 4 db zöldpaprika
  • 6 db paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A sertéshúst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, klopfoljuk, és sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük a zsírját, és abban megsütjük a hússzeleteket. A visszamaradt zsírban megfuttatjuk a szeletelt hagymát, megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát, a paradicsomot, és ráöntünk 1 dl vizet. Közepes tűzön pároljuk, majd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel fűszerezzük. Ha félig elkészült, beletesszük a hússzeleteket, és fedővel letakarva készre pároljuk. Tálalás előtt az újburgonyát a lecsóba forgatjuk.

Ezt is szeretjük