Mézes almakrémleves
Mézes almakrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg alma
- 10 dkg méz
- 5 dkg cukor
- fél citrom leve és reszelt héja
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 2 kiskanál liszt
- 5 db mentalevél
- 1 kis doboz tejföl
- só
Elkészítés:
A kockára vágott almát 1,5 l vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a citrom levét, reszelt héját, a mézet, a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget. Puhára főzzük, az almakockák kétharmadát egy kevés lével kiszedjük, és a liszttel, a mentalevelekkel a mixerrel pürésítjük. A pürét visszatesszük a levesbe, és állandó keverés mellett összeforraljuk. Levesszük a tűzről, és a pici sóval simára kevert tejfölt hozzáadjuk. Már nem főzzük tovább. Melegen, vagy behűtve, mentalevéllel díszítve tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept