Mézes almakrémleves

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mézes almakrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg alma
  • 10 dkg méz
  • 5 dkg cukor
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
  • 2 kiskanál liszt
  • 5 db mentalevél
  • 1 kis doboz tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A kockára vágott almát 1,5 l vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a citrom levét, reszelt héját, a mézet, a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget. Puhára főzzük, az almakockák kétharmadát egy kevés lével kiszedjük, és a liszttel, a mentalevelekkel a mixerrel pürésítjük. A pürét visszatesszük a levesbe, és állandó keverés mellett összeforraljuk. Levesszük a tűzről, és a pici sóval simára kevert tejfölt hozzáadjuk. Már nem főzzük tovább. Melegen, vagy behűtve, mentalevéllel díszítve tálaljuk.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük