Mennyei profiterol

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

Túlsúlyos, de megtalálta a nőies oldalát: Tess Holliday imád öltözködni »

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mennyei profiterol

Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához

  • 1 dl víz
  • 1 kávéskanál cukor
  • 10 dkg liszt
  • 3 egész tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1 csipet só

Csokoládés krémhez

  • 1 cs. csokoládés pudingpor
  • 1 ek. kakaópor (jó minőségű)
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 3-4 ek. cukor
  • 1 tojássárgája
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín

Fehér csokoládés krém

  • 1 cs. tejszín ízű pudingpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3-4 ek. cukor
  • 1 tábla fehér csokoládé
  • 6 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • Díszítésként reszelt csokoládé, mentalevél.
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A vizet, a margarint, a sót és a cukrot felforralom, majd állandó keverés mellett beleszórom a lisztet. Ekkor leveszem a tűzről, és gépi habverővel egyenként hozzákeverem a tojásokat. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, forró sütőben apró (képviselő)fánkocskákat sütök.

A csokis krémhez a pudingport a kakaóval, a cukorral, a tojássárgájával és a tejjel összefőzzük, majd hozzákeverjük a gőz felett megolvasztott étcsokoládét. Amikor teljesen kihűlt, óvatosan belekeverjük a habbá vert tejszínt.

A fehér csokis krém elkészítése teljesen megegyezik a csokis krémével. Figyelem, (!) a tej mennyisége itt 6 dl (és nem kell bele tojás), mert ennek egy hígabb, öntetszerű krémnek kell lennie.

Amikor minden hozzávaló kihűlt, a félbevágott fánkocskákat megtöltöm a csokoládés krémmel, egy tálban szorosan egymás mellé sorakoztatom őket, de akár egymás tetejére is pakolhatom, és bevonom a fehér öntettel.
A süti elkészíthető, készen vásárolt képviselőfánk tésztából is, amellyel sok időt spórolhatunk.
Fogyasztás előtt ajánlott egy éjszakára hűtőben pihentetni, élvezeti értéke akkor a maximális.
Ennek a fantasztikus édességnek nem lehet ellenállni, könnyű, krémes, mennyei !

1
2
Ezt is szeretjük