Csülkös pacal

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csülkös pacal

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sertéscsülök
  • 1 kg pacal
  • 3 db közepes méretű vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg zsír
  • 1 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 dl száraz vörösbor
  • őrölt paprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az ujjnyi vékony csíkokra vágott pacalt annyi sós vízben, amennyi ellepi, kb. fél óráig abáljuk. A sertéscsülköt kockákra, a vöröshagymát apróra vágjuk. A zsírt felhevítjük, és a vöröshagyma felét megdinszteljük rajta. A tűzről levéve sózzuk, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a felkockázott csülökhúst, összepirítjuk, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, paprikát. Felöntjük egy kevés vízzel, és fedő alatt - az elfövő vizet folyamatosan pótolva - puhára főzzük. Az előfőzött pacalt leszűrjük, a kis kockára vágott szalonnát kipirítjuk. A pörcöt kiszedjük, félretesszük, és a visszamaradt szalonnazsíron a hagyma másik felét megpároljuk. Ezután rátesszük a pacalt, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a zúzott fokhagymával és az őrölt paprikával. Kevés vízzel felöntve puhára főzzük. Amikor a pacal és a csülökhús is puha, összeöntjük, zsírjára sütjük, beletesszük a szalonnapörcöt, majd felöntjük a vörösborral. Jól összeforraljuk, és sós vízben főzött burgonyával, valamint savanyúsággal tálaljuk.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük