Burgonyás-mazsolás kuglóf
Burgonyás-mazsolás kuglóf
Hozzávalók 6 személyre
- 10 dkg mazsola
- 2 tk. rumaroma
- 2-3 ek. víz
- 40 dkg burgonya
- 30 dkg liszt
- 1 tasak expressz élesztő
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 csipet só
- 3 tojás
- 10 dkg margarin
- Továbbá: 5 dkg margarin
- 1 cs. tortabevonó
Elkészítés:
A mazsolát az aromával elkevert vízzel meglocsoljuk, néhány órát állni hagyjuk. A burgonyát megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Később meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a vaníliás cukorral elkevert cukrot, sót, tojást és margarint. Majd hozzáadjuk a burgonyát, a lecsöpögtetett mazsolát és jól összedolgozzuk. A tésztát a formába töltjük, és 180 fokos sütőben 45 percig sütjük. A kuglófot 10 percig a formában, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Közben megolvasztjuk a margarint és a meleg süti tetejére kenjük. Miután kihűlt, tortabevonóval leöntjük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept