Málnával rakott babapiskóta
Málnával rakott babapiskóta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 l tej
- 10 dkg cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 3 tojás
- 3 ek. finomliszt
- 1 cs. babapiskóta
- 20 dkg málna
Elkészítés:
8 dl tejet a kétféle cukorral felforralunk, kissé hűlni hagyjuk. A tojások sárgáját 2 dl tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a langyos tejhez, majd alacsony hőfokon állandó kevergetés mellet besűrítjük. A tűzről levéve még melegen hozzákeverjük a tojásfehérjék keményre vert habját. Mély, tűzálló tálba vagy öblös poharakba adagoljuk a vaníliakrém egyharmadát. Megrakjuk a félbetört és vaníliás cukros tejbe mártogatott babapiskótával, bőven megszórjuk a málna felével. Ráöntjük a krém másik harmadát. Erre is a babapiskóta és a málna kerül, végül a maradék vaníliás krémmel betakarjuk, tetejét egészséges málnaszemekkel díszítjük.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept