Cappuccino cupcake
Cappuccino cupcake
Hozzávalók 6 személyre
Tészta
- 12,5 dkg finomliszt
- 12,5 dkg rétesliszt
- 2 tk. sütőpor
- 2 tk. szódabikarbóna
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 15 dkg margarin
- 1 ek. kakaó
- 3 ek. kapucsínópor
- 1 kk. fahéj
- 1,5 dl tej
- 2 ek. instant kávé
Krém
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 2 ek.kapucsínópor
- 4 ek. porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral a szódabikarbónával, a cukorral, a kapucsínóporral, a kávéval és a fahéjjal. A margarint mikróban meglangyosítjuk. Hozzáadjuk a tojást, a tejet. Kicsit elkeverjük, a lisztes anyagokat beleforgatjuk a nedves keverékbe. A muffinformát előkészítjük, kétharmadig töltjük a tésztával. A muffinokat 25 percig sütjük. Majd hagyjuk kihűlni, és kivesszük őket formából. A krémhez a tejszínt felverjük, ha már kemény, hozzáadjuk a mascarpónét, majd kanalanként a cukrot és a többi hozzávalót. Nyomózsákba töltjük, és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk a krémet.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept