Házi vajkrém adalékanyag mentesen
Ez is érdekelhet
beauty and style
- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »
- Így varrtál már fel gombot? – Apró részlet a ruhán, de sokat dob rajta »
- A High School Musical 36 éves színésznője ma is bevállalhatná egy tinilány szerepét: Ashley Tisdale szépségrutinja alapos, de egyszerű »

Top olvasott cikkek
- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Régóta szemezgettem a recepttel, de mégis megcsináltam. Nem csalódtam, isteni finom vajkrémet kaptam!
Házi vajkrém adalékanyag mentesen
Hozzávalók 8 személyre
- 2 nagy doboz
- 3,6 % zsírtartalmú natúr joghurt
- 2 dl 30 % zsírtartalmú tejszín
- 1 mokkáskanál só
Elkészítés:
A joghurtot és a tejszínt egy tálban alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a sót. Ezután borítsuk egy sűrű szövésű konyharuhába, erősen kössük batyuba. A kötésbe húzzunk át egy hosszú nyelű fakanalat, és lógassuk a batyut egy magas falú edénybe, hogy bele tudjon az író csöpögni. Hűtőben hagyjuk így legalább 12-15 órát csepegni. Ezután borítsuk ki a konyharuhából, s jöhet a fűszerezés. Én metélőhagymával fűszereztem, de lehet akár pirospaprikával, köménnyel, fokhagymával, borssal, petrezselyemmel... Az írót felhasználhatjuk levesbe, főzelékbe, de akár meg is ihatjuk.
Ebből a mennyiségből kb. 400 gramm vajkrém lesz.

Még több recept