Házi vajkrém adalékanyag mentesen
Régóta szemezgettem a recepttel, de mégis megcsináltam. Nem csalódtam, isteni finom vajkrémet kaptam!
Házi vajkrém adalékanyag mentesen
Hozzávalók 8 személyre
- 2 nagy doboz
- 3,6 % zsírtartalmú natúr joghurt
- 2 dl 30 % zsírtartalmú tejszín
- 1 mokkáskanál só
Elkészítés:
A joghurtot és a tejszínt egy tálban alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a sót. Ezután borítsuk egy sűrű szövésű konyharuhába, erősen kössük batyuba. A kötésbe húzzunk át egy hosszú nyelű fakanalat, és lógassuk a batyut egy magas falú edénybe, hogy bele tudjon az író csöpögni. Hűtőben hagyjuk így legalább 12-15 órát csepegni. Ezután borítsuk ki a konyharuhából, s jöhet a fűszerezés. Én metélőhagymával fűszereztem, de lehet akár pirospaprikával, köménnyel, fokhagymával, borssal, petrezselyemmel... Az írót felhasználhatjuk levesbe, főzelékbe, de akár meg is ihatjuk.
Ebből a mennyiségből kb. 400 gramm vajkrém lesz.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept