Házi vajkrém adalékanyag mentesen

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Régóta szemezgettem a recepttel, de mégis megcsináltam. Nem csalódtam, isteni finom vajkrémet kaptam!

Házi vajkrém adalékanyag mentesen

Hozzávalók 8 személyre

  • 2 nagy doboz
  • 3,6 % zsírtartalmú natúr joghurt
  • 2 dl 30 % zsírtartalmú tejszín
  • 1 mokkáskanál só

Elkészítés:

A joghurtot és a tejszínt egy tálban alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá a sót. Ezután borítsuk egy sűrű szövésű konyharuhába, erősen kössük batyuba. A kötésbe húzzunk át egy hosszú nyelű fakanalat, és lógassuk a batyut egy magas falú edénybe, hogy bele tudjon az író csöpögni. Hűtőben hagyjuk így legalább 12-15 órát csepegni. Ezután borítsuk ki a konyharuhából, s jöhet a fűszerezés. Én metélőhagymával fűszereztem, de lehet akár pirospaprikával, köménnyel, fokhagymával, borssal, petrezselyemmel... Az írót felhasználhatjuk levesbe, főzelékbe, de akár meg is ihatjuk.
Ebből a mennyiségből kb. 400 gramm vajkrém lesz.

Ezt is szeretjük