Buddha-tál avokádós öntettel

beauty and style
Top olvasott cikkek

A receptet egyik ismerősömtől tanultam, aki vegetáriánus étrendje miatt sok hasonló ételt készít!

Buddha-tál avokádós öntettel

Hozzávalók 2 személyre

  • fél avokádó
  • 1 marék főtt lencse
  • 1 bébicékla
  • 1 marék vízben főtt, fokhagymás kukoricadara
  • 1 marék saláta
  • fél marék gombakonzerv
  • megpirítva fél marék felkockázott batáta (édesburgonya)
  • 1 kávéskanál fekete szezámmag
  • bors
  • fél avokádó
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A salátához
Egy gömbölyded tálba kanalazzuk a kukoricadarát. A tetején elrendezzük a többi hozzávalót.

Az öntethez
Az öntet hozzávalóit turmixban pürésítjük, pici vízzel hígítjuk megfelelő sűrűségűre. Meglocsoljuk vele a salátát, megszórjuk fekete szezámmaggal.
Elkészítési idő: 10 perc

Energiatartalom 1 adag: 450 kcal

A recept nehézségi foka 1

Ezt is szeretjük