Kakukkfüves-hagymás lepény

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kakukkfüves-hagymás lepény

Hozzávalók 8 személyre:

Tészta

  • 30 dkg liszt
  • csipet só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 2 ek. olaj

Töltelék

  • 2 tojás
  • 1 nagy pohár tejföl
  • bors
  • 30 dkg lilahagyma
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 1 csokor kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, és mélyedést nyomunk a közepébe. Az élesztőt a mélyedésbe morzsoljuk, majd 1,5 dl meleg vízzel, a cukorral és egy kevés liszttel összekeverjük. Letakarva, meleg helyen 20 percig hagyjuk kelni. Azután belekeverjük a sóval elvegyített olajat, majd az egészet sima tésztává dagasztjuk, és letakarva 1 órát kelesztjük. A tojásokat elhabarjuk a tejföllel és a sóval, borssal ízesítjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, majd egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe terítjük. A tésztát egyenletesen megkenjük a tojásos tejföllel, majd elosztjuk rajta a vékony szeletekre vágott lilahagymát, a darabokra vágott zöldhagymát, és az aprított kakukkfüvet. A lepényt 200 fokra előmelegített sütőben, 35-40 percig sütjük. Langyosan kínáljuk.

Ezt is szeretjük