Kókuszos-kakaós csigatorta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyon finom ropogós csigák, akár vendégek fogadásához is ajánlom.

Kókuszos-kakaós csigatorta

Hozzávalók 6 személyre

  • 1,25 dl tej
  • 15 g élesztő
  • 40 g margarin
  • 1 db pici tojás
  • 1.5 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 270 g finomliszt
  • kb 6 ek olvasztott vaj a kenéshez
  • 4 ek kakaópor
  • 4-5 ek kristálycukor
  • 4 ek kókuszreszelék
Recept idők

Elkészítés:

Belemorzsoljuk az élesztőt a langyos tejbe,1 evőkanál cukorral megszórjuk, majd hagyjuk felfutni.
A puha margarint, a sót és a maradék cukrot jól kikeverjük, belekeverjük a tojást, és a felfutott élesztőt, majd a kimért liszthez hozzáöntjük, és alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk, és kb. 1 óra alatt meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A tésztát picit belisztezett felületen kb. fél cm vékony, téglalap alakúra kinyújtjuk, és megkenjük olvasztott vajjal. Ezután a cukorral összekevert kakaóval megszórjuk, majd rászórjuk a kókuszreszeléket is. Feltekerjük, mint a bejglit, és kb. 1,5 cm széles csigákat vágunk.
Kivajazott tortaformába rakosgatjuk a csigákat, és meleg helyen picit még hagyjuk kelni, amíg bemelegszik a sütő (kb. 15-20 perc).
Előmelegített sütőbe toljuk, 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük