Kókuszos-kakaós csigatorta
- Vidám, feltűnő mintákat hoz magával a nyári körömdivat: 6 mutatós manikűr a bohémtól a letisztultig »
- Sokáig feszes és rugalmas marad az arcbőr, ha a fényvédő nem marad ki a rutinból: 3 ok, amiért megéri mindennap használni »
- Az 54 éves Julia Roberts ismét bevetette kedvenc stílustrükkjét: lenyűgözően festett Cannes-ban »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Nagyon finom ropogós csigák, akár vendégek fogadásához is ajánlom.
Kókuszos-kakaós csigatorta
Hozzávalók 6 személyre
- 1,25 dl tej
- 15 g élesztő
- 40 g margarin
- 1 db pici tojás
- 1.5 evőkanál cukor
- csipet só
- 270 g finomliszt
- kb 6 ek olvasztott vaj a kenéshez
- 4 ek kakaópor
- 4-5 ek kristálycukor
- 4 ek kókuszreszelék
Elkészítés:
Belemorzsoljuk az élesztőt a langyos tejbe,1 evőkanál cukorral megszórjuk, majd hagyjuk felfutni.
A puha margarint, a sót és a maradék cukrot jól kikeverjük, belekeverjük a tojást, és a felfutott élesztőt, majd a kimért liszthez hozzáöntjük, és alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk, és kb. 1 óra alatt meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A tésztát picit belisztezett felületen kb. fél cm vékony, téglalap alakúra kinyújtjuk, és megkenjük olvasztott vajjal. Ezután a cukorral összekevert kakaóval megszórjuk, majd rászórjuk a kókuszreszeléket is. Feltekerjük, mint a bejglit, és kb. 1,5 cm széles csigákat vágunk.
Kivajazott tortaformába rakosgatjuk a csigákat, és meleg helyen picit még hagyjuk kelni, amíg bemelegszik a sütő (kb. 15-20 perc).
Előmelegített sütőbe toljuk, 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Még több recept