Túrótorta liszt- és cukormentesen

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Túrótorta liszt- és cukormentesen

Hozzávalók 6 személyre

  • 50 dkg túró
  • 5 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 marék mazsola (elmaradhat)
  • édesítő
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 nagy tejföl (5 dl)+ egy kis pohár tejföl(2 dl)
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 1 csomag zselatinfix

Tetejére

  • pirított dió
  • kesudió
  • mandula
Recept idők

Elkészítés:

A túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a két tojással és a margarinnal. Hozzáteszünk egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt, mazsolát. Ezt az egészet géppel krémesre keverjük, majd hozzáteszünk még 2 evőkanálnyit a pudingporból. Ezt a túrókrémet belesimítjuk a tortaformába.
A tejfölt is elkeverjük az édesítővel, abba is mehet a citrom héjából, esetleg valamennyi a levéből is, plusz a maradék pudingpor. Ezt is összekeverjük, és rásimítjuk a túrókrémre. 180 fokon kb. egy óráig sütjük úgy, hogy a sütés feléig sütőpapírral letakarjuk a tetejét. Ha megsült és kihűlt, zselatinnal elkevert tejfölt teszünk a tetejére. Megszórjuk pirított kesudióval. Jót tesz neki egy pár óra vagy akár egy éjszaka is a hűtőben.

232147841007738

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük