Túrótorta liszt- és cukormentesen
Túrótorta liszt- és cukormentesen
Hozzávalók 6 személyre
- 50 dkg túró
- 5 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 marék mazsola (elmaradhat)
- édesítő
- 1 evőkanál búzadara
- 1 nagy tejföl (5 dl)+ egy kis pohár tejföl(2 dl)
- 1 csomag vaníliás puding
- 1 csomag zselatinfix
Tetejére
- pirított dió
- kesudió
- mandula
Elkészítés:
A túrót összekeverjük a citrom reszelt héjával, a két tojással és a margarinnal. Hozzáteszünk egy csipet sót és ízlés szerint édesítőt, mazsolát. Ezt az egészet géppel krémesre keverjük, majd hozzáteszünk még 2 evőkanálnyit a pudingporból. Ezt a túrókrémet belesimítjuk a tortaformába.
A tejfölt is elkeverjük az édesítővel, abba is mehet a citrom héjából, esetleg valamennyi a levéből is, plusz a maradék pudingpor. Ezt is összekeverjük, és rásimítjuk a túrókrémre. 180 fokon kb. egy óráig sütjük úgy, hogy a sütés feléig sütőpapírral letakarjuk a tetejét. Ha megsült és kihűlt, zselatinnal elkevert tejfölt teszünk a tetejére. Megszórjuk pirított kesudióval. Jót tesz neki egy pár óra vagy akár egy éjszaka is a hűtőben.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció