Sajtos-gombás csirke
Sajtos-gombás csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 1 nagy vagy két kisebb csirkemell
- 40 dkg gomba
- 1 csomag lapkasajt
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkemelleket kicsontozzuk, a bőrüket leszedjük, és megszabadítjuk az inaktól, zsíros részeiktől. Majd közepesen vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítunk 1-2 evőkanál olajat és félig készre sütjük a csirkemellek mindkét oldalát. Közben a vöröshagymát felaprítjuk, s felszeleteljük a gombát. A hagymát egy kis lábasban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombár, kicsit sózzuk és készre pároljuk.
A csirkemelleket tepsibe rendezzük, mindegyikre teszünk a párolt gombából, végül fél-fél szelet lapkasajtot helyezünk a húsokra úgy, hogy a gombás halmot befedje.
Előmelegített sütőbe tesszük, s kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a sajt szépen ráolvad a hús tetejére, a csirkemell szélei pedig megpirulnak. Bármilyen köret illik hozzá.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció