Sajtos-gombás csirke

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy vagy két kisebb csirkemell
  • 40 dkg gomba
  • 1 csomag lapkasajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket kicsontozzuk, a bőrüket leszedjük, és megszabadítjuk az inaktól, zsíros részeiktől. Majd közepesen vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítunk 1-2 evőkanál olajat és félig készre sütjük a csirkemellek mindkét oldalát. Közben a vöröshagymát felaprítjuk, s felszeleteljük a gombát. A hagymát egy kis lábasban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombár, kicsit sózzuk és készre pároljuk.
A csirkemelleket tepsibe rendezzük, mindegyikre teszünk a párolt gombából, végül fél-fél szelet lapkasajtot helyezünk a húsokra úgy, hogy a gombás halmot befedje.
Előmelegített sütőbe tesszük, s kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a sajt szépen ráolvad a hús tetejére, a csirkemell szélei pedig megpirulnak. Bármilyen köret illik hozzá.

Ezt is szeretjük