Sajtos-gombás csirke

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sajtos-gombás csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy vagy két kisebb csirkemell
  • 40 dkg gomba
  • 1 csomag lapkasajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket kicsontozzuk, a bőrüket leszedjük, és megszabadítjuk az inaktól, zsíros részeiktől. Majd közepesen vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítunk 1-2 evőkanál olajat és félig készre sütjük a csirkemellek mindkét oldalát. Közben a vöröshagymát felaprítjuk, s felszeleteljük a gombát. A hagymát egy kis lábasban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombár, kicsit sózzuk és készre pároljuk.
A csirkemelleket tepsibe rendezzük, mindegyikre teszünk a párolt gombából, végül fél-fél szelet lapkasajtot helyezünk a húsokra úgy, hogy a gombás halmot befedje.
Előmelegített sütőbe tesszük, s kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a sajt szépen ráolvad a hús tetejére, a csirkemell szélei pedig megpirulnak. Bármilyen köret illik hozzá.

Ezt is szeretjük