Sajtos-gombás csirke

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sajtos-gombás csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 nagy vagy két kisebb csirkemell
  • 40 dkg gomba
  • 1 csomag lapkasajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket kicsontozzuk, a bőrüket leszedjük, és megszabadítjuk az inaktól, zsíros részeiktől. Majd közepesen vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítunk 1-2 evőkanál olajat és félig készre sütjük a csirkemellek mindkét oldalát. Közben a vöröshagymát felaprítjuk, s felszeleteljük a gombát. A hagymát egy kis lábasban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombár, kicsit sózzuk és készre pároljuk.
A csirkemelleket tepsibe rendezzük, mindegyikre teszünk a párolt gombából, végül fél-fél szelet lapkasajtot helyezünk a húsokra úgy, hogy a gombás halmot befedje.
Előmelegített sütőbe tesszük, s kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a sajt szépen ráolvad a hús tetejére, a csirkemell szélei pedig megpirulnak. Bármilyen köret illik hozzá.

Ezt is szeretjük