no

Sajtos-gombás csirke

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sajtos-gombás csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 nagy vagy két kisebb csirkemell
  • 40 dkg gomba
  • 1 csomag lapkasajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket kicsontozzuk, a bőrüket leszedjük, és megszabadítjuk az inaktól, zsíros részeiktől. Majd közepesen vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítunk 1-2 evőkanál olajat és félig készre sütjük a csirkemellek mindkét oldalát. Közben a vöröshagymát felaprítjuk, s felszeleteljük a gombát. A hagymát egy kis lábasban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombár, kicsit sózzuk és készre pároljuk.
A csirkemelleket tepsibe rendezzük, mindegyikre teszünk a párolt gombából, végül fél-fél szelet lapkasajtot helyezünk a húsokra úgy, hogy a gombás halmot befedje.
Előmelegített sütőbe tesszük, s kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a sajt szépen ráolvad a hús tetejére, a csirkemell szélei pedig megpirulnak. Bármilyen köret illik hozzá.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük