Leveles tésztás töltött csiga

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

10 téli szett fekete-fehérben: így kombináld, és mindig nőies leszel »

3 természetes hajvilágosító módszer, ha télen is napszítta tincseket szeretnél »

Elrontottad a szemsminkedet? Ettől az 1 perces trükktől profi munkának fog tűnni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Milyen jó, hogy most volt a fagyaszóban leveles tészta ... mert gyorsan akartam valami finomat sütni. Ha már kiolvadt a tészta, pikk-pakk pillanatok alatt elkészül belőle az édes vagy sós finomság. Most sajtos-sós töltött csigát sütöttem. Ízlés szerint mindenki azzal tölti meg, amivel csak akarja. Csak a fantázia szab határt ... én reszelt sajttal, mozzarellával és sonkával töltöttem meg. Nagyon finom lett, nálunk még aznap elfogyott az utolsó morzsáig. :) Egyszerű elkészíteni, nem idő igényes és a siker garantált!

Leveles tésztás töltött csiga

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. fagyasztott leveles tészta

Töltelék hozzávalói

  • 15-20 dkg trappista sajt (reszelt)
  • kb. 15 dkg sonka (felvágott)
  • 3 cs. mozzarella

Tetejére

  • 10 dkg trappista sajt (reszelt)
  • szezámmag

Lekenéshez

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

Tepsi mérete: (30cm x 33cm)
1. A kiolvadt leveles tésztát egy lisztezett, sík felületen téglalap alakúra kinyújtjuk.
2. Kb. 5-6 cm széles csíkokra felvágjuk. A csíkokra ráhelyezzük a reszelt trappista sajtot, a vékony szeletekre felvágott mozzarellát és a csíkokra felvágott sonkát.
3. A tésztacsíknak a felső részét ujjunkkal kissé bevizezzük, és az alsó részét ráhajtjuk. A széleit összenyomkodjuk, hogy sülés közben ne nyíljanak szét. A többi tésztacsíkot is így megtöltjük.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe csiga alakúra tekerjük a tésztát. (Az egyik csíknak a végét a másik csíknak pedig az elejét jól nyomkodjuk össze, így majd egy nagy csigát kapunk).
5. Felvert tojással lekenjük a tetejét, majd megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
6. Tálalás előtt pizzaszeletekre felvágjuk.

Ezt is szeretjük